Izvor: Večernje novosti/Ekonomija arhiva vesti 02.12.2017

Zašto se EU bavi prugom Beograd-Budimpešta?

Večernje novosti 02.12.2017
Pruga bi trebalo da bude projektovana i finansirana od strane kineske državne železničke koorporacije i kineske banke, pa je ne malu pažnju privukla vest da se tim projektom bavi Evropska unija. Neupućene je protekle sedmice iznenadila informacija da… »

Nove licence naljutile instruktore Auto-škole staju zbog Pitagore

Večernje novosti 02.12.2017
Dramatičan apel oko 2.500 instruktora vožnje u Srbiji zbog novih propisa. Protive se propisanom polaganju za licence svakih pet godina. UKOLIKO se pod hitno ne promene odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije, sasvim je realno da veliki broj… »

Putin gomila zlato: Svi se pitaju šta smera

Večernje novosti 02.12.2017
Centralna banka Rusije povećava rezerve zlata kako bi ispunila cilj koji je postavio predsednik Vladimir Putin da bi Rusiju obezbedio od geopolitičkih rizika. Centralna banka Rusije povećava rezerve zlata kako bi ispunila cilj koji je postavio… »

Vulin sa sindikatima Odbrambene industrije o poslovanju

Večernje novosti 02.12.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je u Sektoru za materijalne resurse održao sastanak sa rukovodstvom i sindikatima fabrika Odbrambene industrije Srbije. BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je u Sektoru za materijalne resurse održao… »

Knežević: Za investicije 180 milijardi dinara

Večernje novosti 02.12.2017
Budžet Minstarstva privrede je razvojni, od 20 milijardi dinara, skoro je 90 posto namenjeno za podsticija u privredi i preduzetništvu,podvukao je ministar privrede Goran Knežević. KRUŠEVAC-BUDžET Minstarstva privrede je razvojni, od 20 milijardi… »

Zbog bakra duplo skuplja zemlja

Večernje novosti 02.12.2017
Odluka kompanije "Rakita eksplorejšn" u rejonu Čukaru peki, najbogatijeg ležišta bakra. KOMPANIJA "Rakita eksplorejšn", zajednička firma kanadskog "Nevsuna" i američke rudarske korporacije "Friport Mekmoran", u čijem je vlasništvu istražno pravo… »

Klijenti Jubanke krajem decembra prelaze u AIK

Večernje novosti 02.12.2017
Pripajanjem Jubanke AIK banci, svi njeni klijenti automatski postaju klijenti AIK banke. PRIPAJANjEM Jubanke AIK banci, svi njeni klijenti automatski postaju klijenti AIK banke. To znači da bi krajem decembra, kada će ovaj postupak biti okončan, već… »