Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 02.12.2017

Kuburović: Skandalozno što Unmik preuzima ulogu države

Večernje novosti 02.12.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da je skandalozno to što UNMIK preuzima ulogu države i ulaže prigovor Interpolu protiv poternica koje je raspisala Srbija protiv Ramuša Haradinaja. BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je… »

Vulin: Da bismo bili neutralni, moramo imati jaku vojsku

Večernje novosti 02.12.2017
Da bi politika vojne neutralnosti bila delotvorna i prihvaćena, Srbija mora imati moćnu vojsku, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Da bi politika vojne neutralnosti bila delotvorna i prihvaćena, Srbija mora imati moćnu vojsku, izjavio je… »

Ljajić: Reakcije pokazale da je region daleko od pomirenja

Večernje novosti 02.12.2017
Reakcije posle poslednjih presuda u Hagu pokazale su da u zemljama regiona očigledno nema spremnosti za pomirenje, izjavio je danas potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tribunalom Rasim Ljajić. Reakcije posle poslednjih… »

Vučićeve čestitke Si Đinpingu (foto)

Večernje novosti 02.12.2017
Potpredsednik GO SNS na međunarodnom skupu u organizaciji Komunističke partije Kine. Lider naprednjaka Si Đinpingu zahvaljuje na podršci našoj zemlji. POTPREDSEDNIK Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić sastao se u subotu sa… »

Tači: Formiraćemo uskoro ZSO

Večernje novosti 02.12.2017
Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je da će u bliskoj budućnosti biti formirana Zajednica srpskih opština i da će time prištinske vlasti dokazati da su, kako je rekao, "narod i zemlja od poverenja" Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio… »

Vulin: Haški tribunal nije ispunio svoju svrhu

Večernje novosti 02.12.2017
Haški tribunal nije ispunio svoju svrhu, niti nas je pomirio, niti nas je doveo do pravde, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Haški tribunal nije ispunio svoju svrhu, niti nas je pomirio, niti nas je doveo do pravde, izjavio je danas ministar… »

AMSS: Saobraćaj bez zastoja, očekuju se padavine

Večernje novosti 02.12.2017
Saobraćaj na putevima u Srbiji odvija se umerenim intenzitetom, bez vanrednih zastoja i prekida, dok na naplatnim rampama nema zadržavanja. Saobraćaj na putevima u Srbiji odvija se umerenim intenzitetom, bez vanrednih zastoja i prekida, dok na… »

Linta: Iz EU nema osude zbog reagovanja Hrvatske

Večernje novosti 02.12.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je neprihvatljivom činjenicu da EU nije javno osudila odluku većine hrvatskih poslanika da u parlamentu održe minut tišine za pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka. Predsednik… »

Vučević: Spoljna politika Srbije je za svaku pohvalu, DS pati od amnezije; Ružić: Spoljna politika jasna, DS u političkom…

Večernje novosti 02.12.2017
Srbija je zemlja koja vodi mudru, izbalansiranu spoljnu politiku, kojoj je imperativ da štiti isključivo svoje interese. Demokratska stranka i njen sadašnji predsednik Dragan Šutanovac očigledno pate od teške amnezije, ali srećom građani Srbije… »

Janković hteo u Vladu sa SNS

Večernje novosti 02.12.2017
Lider Pokreta slobodnih građana planirao da protestima sebi obezbedi visoku poziciju u vlasti. Planirao da prizna predsedničke izbore ako zauzme mesto premijera. LIDER Pokreta slobodnih građana Saša Janković hteo je protestima posle predsedničkih… »