Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 02.12.2017

Evakuacija u Albaniji zbog poplava, Vučić: Pomoćićemo ako treba (foto)

Večernje novosti 02.12.2017
Albanske vlasti saopštile su danas da je zbog neprekidnih padavina došlo do poplava na jugu Albanije, usled čega su žitelji evakuisani. Albanske vlasti saopštile su danas da je zbog neprekidnih padavina došlo do poplava na jugu Albanije, usled čega… »

S.Koreja: Proslavili završetak nuklearnog arsenala

Večernje novosti 02.12.2017
Severna Koreja proslavila je završetak svog nuklearnog arsenala vatrometom, saopštili su državni mediji Severne Koreje. Severna Koreja proslavila je završetak svog nuklearnog arsenala vatrometom, saopštili su danas državni mediji Severne Koreje… »

Nikad razorniji napad u somaliji: 512 osoba poginulo u eksplozijai kamiona bombe

Večernje novosti 02.12.2017
Ukupno 512 osoba je ubijeno u oktobru u eksploziji kamiona bombe u Mogadišu, prestonici Somalije. Ukupno 512 osoba je ubijeno u oktobru u eksploziiji kamiona bombe u Mogadišu, prestonici Somalije, saopštio je komitet nadležan za ispitivanje najgoreg… »

Nesreća u Pragu: Srušio se pešački most, četvoro povređenih

Večernje novosti 02.12.2017
Četiri osobe su povređene kada se u Pragu srušio betonski pešački most na Vltavi, saopštila je danas češka služba za vanredne situacije. PRAG - Četiri osobe su povređene kada se u Pragu srušio betonski pešački most na Vltavi, saopštila je… »

Bivši egipatski premijer uhapšen u Emiratima

Večernje novosti 02.12.2017
Bivši egipatski premijer Ahmed Šafik, koji je prošle nedelje objavio da će se kandidovati na narednim predsedničkim izborima u Egiptu, uhapšen je u svom domu u Ujedinjenim arapskim emiratima i deportovan u Egipat. KAIRO - Bivši egipatski premijer… »

Evropu očekuje najhladniji decembar u poslednjih 7 godina (foto)

Večernje novosti 02.12.2017
Najhladniji decembar u poslednjih sedam godina pokvariće prosek jedne od najtoplijih godina u Evropi ikada. Najhladniji decembar u poslednjih sedam godina pokvariće prosek jedne od najtoplijih godina u Evropi ikada, procenjuju svetski meteorolozi. Prva… »

Britanska agencija vladi: Ne koristite ruski Kasperski

Večernje novosti 02.12.2017
Britanska agencija za sajber bezbednost poručila je vladinim ministarstvima da ne koriste softverski antivirus kompanije Kasperski Lab iz Moskve. Britanska agencija za sajber bezbednost poručila je vladinim ministarstvima da ne koriste softverski… »

Požar u zgradi u Berlinu, 18 povređeno (foto)

Večernje novosti 02.12.2017
U požaru koji je izbio u višespratnici u Berlinu povređeno je 18 osoba, od kojih je nekoliko njih zadobilo ozbiljne opekotine, saopštila je danas berlinska vatrogasna služba. BERLIN - U požaru koji je izbio u višespratnici u Berlinu povređeno je… »

London: Uleteo automobilom u pešake, dvoje kritično (foto)

Večernje novosti 02.12.2017
Automobil je uleteo među pešake u Londonu oko 3:00 sati, usled čega se dve osobe nalaze u kritičnom stanju, a još tri su povređene. Automobil je uleteo među pešake u Londonu oko 3:00 sati, usled čega se dve osobe nalaze u kritičnom stanju, a… »

Zapalio deo grada pokušavajući da imitira tv emisiju

Večernje novosti 01.12.2017
Požar koji je uništio 20 zgrada u gradu Kohos u državi Njujork izazvao je 51-godišnjak koji je pokušao da imitira ono što je gledao u televizijskoj emisiji. Požar koji je uništio 20 zgrada u gradu Kohos u državi Njujork izazvao je 51-godišnjak… »