Politika arhiva vesti 02.12.2017

Ministarstvo: Interpol ne može da ukine poternicu za Haradinajem

Dnevnik 02.12.2017
BEOGRAD: Interpol ne može da ukine potrenicu protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, jer je ona raspisana po nalogu srpskog suda, odnosno Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu i ona je i dalje na snazi, kažu za Tanjug u Ministarstvu… »

Vulin: Ako se neko naoružava zbog straha od Srbije, neka prestane

Blic 02.12.2017
Da bi politika vojne neutralnosti bila delotvorna i prihvaćena, Srbija mora imati moćnu vojsku, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin. - Mi smo se opredelili za vojnu neutralnost, to je naša politika od koje nećemo odstupati ali, da bi… »

Ljajić: Reakcije pokazale da je region daleko od pomirenja

Dnevnik 02.12.2017
BEOGRAD: Reakcije posle poslednjih presuda u Hagu pokazale su da u zemljama regiona očigledno nema spremnosti za pomirenje, izjavio je danas potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tribunalom Rasim Ljajić. "Pokazalo se da ipak… »

Dačić odbrusio Kolindi: Napadate Srbiju, a da li se sećate šta je Butros Gali napisao '94?!

Vesti online 02.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačića nazvao je neverovatno licemernim komentare hrvatskih zvaničnika povodom poslednje presude Haškog tribunala i poručio da bi Hrvatska trebalo da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju povodom njihovih… »

Đurić uručio Vučićevo pismo za Si Đinpinga

RTS 02.12.2017
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić sastao se sa pomoćnicom ministra za međunarodne odnose Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Šen Bejli i uručio joj pismo Aleksandra Vučića predsedniku Narodne Republike… »

Predlog budžeta za 2018. Stigao u skupštinu: Poslanici sledeće nedelje o stanju u javnim finansijama

Kurir 02.12.2017
Predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić očekuje da će poslanici Skupštine Srbije započeti raspravu o Predlogu budžeta za 2018. godinu sledeće sedmice. Ona je potvrdila da je… »

"Nikome nije jasno u kom pravcu Vlada vodi Srbiju"

B92 02.12.2017
Lider DS Dragan Šutanovac izjavio je da Srbija nema jasan stav prema međunarodnoj zajednici i da nikome nije jasno u kom pravcu aktuelna Vlada vodi zemlju. "Srbija nema jasan stav, ni kurs u spoljnoj politici. Nikome nije jasno gde ova Vlada vodi… »

Tači: Formiraćemo uskoro Zajednicu srpskih opština

Dnevnik 02.12.2017
PRIŠTINA: Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će u bliskoj budućnosti biti formirana Zajednica srpskih opština i da će time prišinske vlasti dokazati da su, kako je rekao, "narod i zemlja od poverenja". Kako piše "Koha ditore", Tači je… »

Nova: Tražimo ostavku Stefanovića zbog gnusne neistine

B92 02.12.2017
Nova stranka zatražila je smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog kako se navodi, "gnusne neistine i pokušaja lažiranja istrage". Nova je iznela takve tvrdnje u vezi sa hapšenjem osumnjičenog za provalu u kuću funkcionerke te… »

Šutanovac: I Vučić je svestan da samo mi možemo da ga pobedimo

Blic 02.12.2017
Kao što niko ne želi da ga leči neiskusan lekar, tako je Srbiji potrebna jaka Demokratska stranka, jer bez nje nema ni demokratije ni promena. Ako nije do sada bilo jasno, sada je svima jasno zašto Vučić punih pet godina napada upravo DS. On sve… »