Nauka & Tehnologija arhiva vesti 02.12.2017

Neko vam gleda u telefon? Ne brinite, Gugl će vas obavestiti o tome

Vesti online 02.12.2017
Inženjeri kompanije Gugl razvijaju zanimljivu tehnologiju koja će, uz pomoć veštačke inteligencije i prednje kamere telefona, upozoriti korisnike ako im neko iza leđa gleda u ekran telefona. Inženjeri kompanije Gugl trenutno rade na tehnologiji… »

Novi nivo bindžovanja! Gledao isti film na Netfliksu 352 puta

Blic 02.12.2017
Opsesivno gledanje serija, po nekoliko sezona za kratko vreme, ne može ni da se poredi sa jednim korisnikom Netfliksa koji je jedan film gledao 352 puta za manje od godinu dana! Treći deo animiranog filma "Madagaskar" toliko se nekom svideo da ga je… »

Britanija zabranila upotrebu softvera Kaspersky u ministarstvima

Al Jazeera 02.12.2017
Stručnjaci kažu da Rusija djeluje protiv interesa Velike Britanije u cyber prostoru. Britanska agencija za sigurnost na internetu dala je preporuku ministarstvima da ne koriste softver ruske firme Kaspersky. Šef Nacionalnog centra za sigurnost na… »

Naučnici otkrili zabranjene Isusove spise

Sputnik 02.12.2017
Kopija jeretičkog biblijskog teksta za koji se tvrdi da opisuje razgovor između Isusa i njegovog brata Jakova otkrivena je u svom najstarijem poznatom obliku. Zabranjeni spis, nazvan „Prvo otkrivenje po Jakovu“, nije postao deo dvadesetsedmotomnog… »

Samsung i dalje šampion! Najviše prodaju telefona, a daleko iza su ova 2 proizvođača

Srbija danas 02.12.2017
Bravo! Gartner je prošlog meseca prognozirao da će se globalna isporuka telefona vratiti na stazu rasta tokom naredne godine, a najnovije analize pokazuju da je ovo ostvareno i ranije - već tokom trećeg tromesečja ove godine. Globalna isporuka… »

Besplatni seminari za nastavnike o prevenciji nasilja na internetu

Danas 02.12.2017
Po nekim svetskim istraživanjima, čak 18% dece uzrasta od 12 do 14 godina bilo je žrtva nekog od oblika nasilja putem interneta. Istraživanje u SAD koje je uključivalo decu od 10 do 17 godina, pokazalo je da je 19% njih bilo izloženo seksualno… »

Pad bogatstva IT giganata

Danas 02.12.2017
Multimilijarderi koji stoje iza najuspešnijih IT kompanija kao što su Fejsbuk, Amazon i Alfabet ovih dana su u šoku i dubokoj žalosti, piše PC Press i Blumberg. Ovaj pad se dogodio zbog pada Nasdaq 100 tržišnog indeksa vrednosti, prenosi b92. Ovaj… »

Predsednik kompanije Take-Two ne vidi loot kutije kao kockanje

B92 02.12.2017
Predsednik kompanije Take-Two, Karl Slatof, je, kako Gamespot prenosi, tokom Credit Suisse događaja izneo stav svoje kompanije za loot kutije i izjavio da u njima ne vidi kockanje. Slatof je svoju izjavu vezao za onu koju su dali PEGI i ESRB, koji… »

Twitter ima nove super vesti za sve korisnike!

Nova energija 02.12.2017
Twitter je uspešno istestirao svoju novu verziju, i sada će početi da je primenjuje širom sveta. Društvena mreža Twitter uvodi verziju “ Twitter Lite“. Nakon eksperimenta u 24 zemlje, među kojima je i Srbija, “Twitter Lite” će da zaživi… »

Birate telefon za dinar? Ovaj je sjajan izbor!

Mondo 02.12.2017
Nije česta prilika, ovo je verovatno izuzetak, da najjeftiniji telefon dobije Android Oreo. Kako popraviti imidž kompanije koja je nekad bila broj jedan, a onda potpuno potonula? Dobrim radom i nikako drugačije. I Nokia je to shvatila, pa će model… »