Vojvodina arhiva vesti 02.12.2017

Izgoreo službeni auto Šimona Ostrogonca, člana Gradskog veća

Subotica.com 02.12.2017
Jutros oko četiri sata buknuo je požar u dvorištu porodičnog gazdinstva Šimona Ostrogonca, člana Gradskog veća za poljoprivredu, u Bačkim Vinogradima, u kome je izgoreo pomoćni objekat – hladnjača i garaža, gde su se nalazili službeni… »

Najprodavaniji aranžman - Doček uz svinjokolj

Dnevnik 02.12.2017
Približava se Nova godina, a mnogi će taj kratak odmor da iskoriste za putovanja. Još od početka oktobra turističke agencije mame raznovrsnim novogodišnjim aranžmanima. Po pravilu, najtraženije su evropske metropole, kao i naši ski-centri, poput… »

Uhapšena zbog ubistva starice u Mačvanskoj Mitrovici

RTV 02.12.2017
SREMSKA MITROVICA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su uhapsili 34-godišnju D.J. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo. Uhapšena je, kako se sumnja, davljenjem usmrtila staricu u njenoj… »

Budisava dogodine dobija kanalizaciju, radovi vredni 200 miliona

RTV 02.12.2017
BUDISAVA - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji preostala dva sliva kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Budisava, koji su dugi devet kilometara i po završetku njihove izgradnje čitavo naselje Budisava biće… »

Koliko su mediji prilagođeni osobama sa invaliditetom

Radio 021 02.12.2017
Neznatan je broj medija čije sadržaje mogu da prate osobe sa invaliditetom. Svega nekoliko internet portala specijalizovano je za tu ciljnu grupu. Prema Zakonu o javnom informisanju i medijima, definisano je Ostvarivanje prava na informisanje osoba sa… »

Rvanje: Spartak savladao Proleter u finalu i osvojio titulu šampiona Srbije

Subotica.com 02.12.2017
Rvački klub "Spartak" šampion je Srbije za 2017. godinu. Ekipa Sretena Damnjanovića i Stojana Štefaneka savladala je večeras u finalu branioca titule Proleter iz Zrenjanina sa 5:3. Ovo je 24. titula u istoriji kluba. Subotica je danas, drugu godinu… »

Jubilej Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine

RTV 02.12.2017
NOVI SAD - Svečanom akademijom i kulturno-umetničkim programom, Savez gluvih i nagluvih Vojvodine obeležio je 71. godinu postojanja. Savez čini 13 organizacija gluvih i nagluvih iz Vojodine. Prema poslednjim podacima, broje ukupno 8.000 članova.… »

Ovu hranu ne bi trebalo da jedete posle 19 časova

Moj Novi Sad 02.12.2017
Stručnjaci kažu da ne treba jesti posle 19 časova i objašnjavaju zašto kasna večera može biti opasna po zdravlje. Ukoliko se ipak odlučite da jedete nakon 19časova, onda izbegavajte sledeće namirnice. 1. Prženu hranu Masna, teška hrana je… »

Iako su zdrave, ove namirnice oštećuju zube

Moj Novi Sad 02.12.2017
Svi znamo da su slatkiši loši za zube, ali ima i namirnica za koje ne biste ni pretpostavili da su takođe loše za zube. Znamo i da bi trebalo da izbegavamo kafu, čaj, crveno vino, ali stomatolog dr Ričard Marks kaže da postoji još dosta namirnica… »

Pećinačka opština nagradila najbolje osnovce

Dnevnik 02.12.2017
PEĆINCI: Sedamnaest učenika OŠ „Slobodan Bajić Paja” iz Pećinaca, 12 iz OŠ „Dušan Jerković Uča” iz Šimanovaca i devet iz OŠ „Dušan Vukasović Diogen” iz Kupinova, izabrani su za đake generacije, vukovce i učenike koji su postigli… »