Arhiva » Vesti » B92 05.12.2017

Šarčević: Nastava će biti zanimljivija

Negotin -- Ministar prosvete Mladen Šarčević obišao negotinsku gimnaziju i Osnovnu školu "Vuk Karadžić" i tom prilikom izjavio da će nastava biti zanimljvija.

B92 utorak, 5. decembar 2017.  |  Â Tanjug
B92: Šarčević: Nastava će biti zanimljivija

On je ocenio da da prelazak na konceptualno učenje, ishodno planiranje i međupredmetno povezivanje donosi najveću promenu u kvalitetu obrazovanja. Šarčević je istakao da je zadovoljan onim što je video u obrazovno-vaspitnim ustanovama koje su prilikom spoljašnjeg vrednovanja ocenjene najvišim ocenama.

Potrebna im je naša podrška kako bi u praksi primenili ono što je najvažnija novina Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i svim ostalim školama”, rekao je ministar.

Reč je, kako je dodao, o prelasku na konceptualno učenje, ishodno planiranje i međupredmetno povezivanje, koje će doneti najveću promenu u kvalitetu obrazovanja, jer će učiniti nastavu mnogo interesantnijom, a deca će moći da primene stečena znanja.

Da bi se to primenilo, prema njegovim rečima u školama neophodno je obučiti skoro 80.000 nastavnika.

Kada je u pitanju srednje obrazovanje u Negotinu, Šarčević je rekao da će u narednom periodu biti sagledane mogućnosti povećanja učešća dualnih obrazovnih profila, dok je rukovodiocima gimnazije poručio da anketirju osmake i provere zainteresovanost za eventualno uvođenje informatičkog smera.

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković zahvalio se ministru na poseti i istakao da lokalna samouprava veoma dobro saradjuje sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, jer je ta saradnja od velike važnosti za unapređenje rada nastavnika i poboljšanje znanja učenika.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.