Arhiva » Vesti » Benchmark 07.12.2017

Steam više ne prihvata Bitcoin kao metod plaćanja

Benchmark četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Overclock3d

U svom poslednjem Steam Blogu, Valve je objavio da kompanija više neće prihvatati Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Razlog ove odluke su značajno povećane naknade za transakcije, nestabilnost cena i problemi pri refundiranju korisnika.

Vrednost Bitcoina se drastično menja na dnevnoj bazi, što ga čini teškim za korišćenje kao metode plaćanja. Ukoliko se ovo ukombinuje sa velikim naknadama za transakcije, Bitcoin postaje gotovo beskoristan kao stabilna opcija za plaćanje. Valve ističe da su naknade za Bitcoin transakcije porasle 200 puta, od kako je Bitcoin predstavljen kao opcija plaćanja na platformi, što je rezultiralo značajno velikim troškovima kada se kupuju igre i drugi sadržaj na Steamu.

Biće zanimljivo videti da li će i drugi digitalni prodavci igara odbaciti Bitcoin kao opciju plaćanja tokom narednih nedelja ili meseci, posebno ukoliko naknade za transakcije nastave da rastu. Jedan Bitcoin je trenutno vredan 12.000 dolara, a očekuje se da će kriptovaluta postati još vrednija u narednom periodu.

Izvor: Overclock3d


Objavljeno na sajtu benchmark.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Steam više ne prihvata bitkoin kao način plaćanja

PC Press četvrtak, 7. decembar 2017.

©2018 Netmark d.o.o.