Arhiva » Vesti » Južne vesti 07.12.2017

Smenjena v. d. direktorka niškog Zavoda za zaštitu spomenika

Južne vesti četvrtak, 7. decembar 2017.  |  J. Adamović Južne vesti

Nakon skoro 5 godina provedenih u v. d. stanju, što je suprotno Zakonu o kulturi, Vlada Srbije smenila je 5. decembra Elenu Vasić Petrović. Novi vršilac dužnosti direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš je dosadašnja sekretarka u Opštini Pantelej, Ljiljana Berić.

Elena Vasić Petrović je još 29. decembra 2012. godine imenovana za v. d. direktora niškog Zavoda za zaštitu spomenika, iako je po Zakonu o kulturi tu funckiju mogla da obavlja samo godinu dana.

Tek nakon pitanja novinara Južnih vesti po kom osnovu je Vasićeva skoro 5 godina u v. d. stanju, u Ministarstvu su rekli da su uputili predlog za njenu smenu.

Nakon skoro mesec dana od tada, Vlada Srbije je donela rešenje o njenoj smeni.

Razrešava se Elena Vasić Petrović dužnosti vršioca dužnosti direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš - piše u rešenju Vlade.

Istog dana su doneli odluku da će novi v. d. direktora niškog Zavoda biti aktuelna sekretarka u Opštini Pantelej Ljiljana Berić.

Podsetimo, zbog toga što je 5 godina bila u v.d. stanju, ali i zato što je, kako su naveli, Vasićeva usvojila sporan Pravilnik o radu, sindikat Zavoda je nedavno štrajkovao i tražio njenu smenu.


Objavljeno na sajtu juznevesti.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vlada Srbije Niš

©2018 Netmark d.o.o.