Arhiva » Vesti » Niške vesti 07.12.2017

Nišlijka u karate reprezentaciji Srbije!

Niške vesti četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Sanja Mirković

Milena Stanković, student druge godine Pravnog fakuteta Univerziteta u Nišu i članica karate kluba „Studentski grad“ iz Beograda, dobila je šansu da nosi grb svoje države na ovom prestižnom takmičenju koje okuplja najbolje karatiste Balkana.

Ona će se takmičiti u borbama -50kg (U21).

Osamnaesti Balkanski karate sampionat za kadete, juniore i mladje seniore biće održan ovog vikenda u sportskom centru „Igalo“. Okupiće najbolje karatiste koje zemlje sa Balkana trenutno mogu da ponude u ovim kategorijama.

Organizatori šampionata su Karate savez Crne Gore (KSCG), Karate federacija Balkana (KFB) i Svetska karate federacija (WKF). Podsetimo da je Svetska karate federacija (WKF) jedina karate federacija u svetu koja je priznata od strane Međunarodnog Olimpijskog Komiteta i jedina validna Karate federacija u svetu.

Ovo će biti Milenin prvi nastup za reprezentaciju Srbije, svakako onaj koji nosi najviše odgovornosti sa sobom, a Nišlijka se nada da će upravo tu otpočeti uspešnu reprezentativnu karijeru:

„Spremala sam se za ovo takmičenje, nadala sam se pozivu i spremna sam da dam sve od sebe na tatamiju.“ – skromno je izjavila Stanković pre polaska.

Nama ne preostaje ništa drugo nego da njoj, kao i celokupnoj reprezentaciji, poželimo srećan put i mnogo sreće na tatamiju i da se po povratku ponovo vidimo sa najboljim vestima i novim medaljama!


Objavljeno na sajtu niskevesti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Balkan Niš

©2018 Netmark d.o.o.