Arhiva » Vesti » Press 07.12.2017

Srpski i ruski patrijarh sreli se u Moskvi

Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom.

Press četvrtak, 7. decembar 2017.

Foto:B92.net

Tom prilikom, ruski patrijarh je izrazio nadu u "pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije", prenosi Sputnjik.

Kako navode "Novosti", patrijarh Irinej je informisao domaćine o stanju na Kosovu i Metohiji, a govorilo se i o situaciji u Ukrajini.

List navodi da je delegacija SPC upoznala je domaćine kako teče unutrašnje uređenje Hrama Svetog Save na Vračaru. Oba patrijarha su izrazila nadu da će donatori obezbediti neophodan novac za taj posao.

"Hram treba da bude i simbol bratstva dvaju naroda, dveju država i dveju crkava. Kroz celu istoriju Rusi i Srbi su uvek bili na istoj strani i nikada međusobno nisu ratovali", rekao je ruski patrijarh Kiril.

On je posebno pohvalio srpskog vladiku Antonija, koji vodi naše podvorje u Moskvi, pišu Novosti.

"Vrlo je važno što vladika Antonije okuplja Srbe koji žive i rade u Rusiji, ali je bitno i to što učestvuje u crkvenom i društvenom životu u Moskvi", kazao je patrijarh Kiril i dodao da takvu ulogu ima i otac Vitalij Tarasjev u Beogradu koji vodi podvorje Ruske pravoslavne crkve.

Patrijarh Kiril se zahvalio srpskom patrijarhu što podržava rusko podvorje i u njegovom hramu obavlja bogosluženje.

Izvor: b92.net


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.