Arhiva » Vesti » RTS 07.12.2017

Patrijarh Kiril se nada pravednom rešenju pitanja budućnosti KiM

Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom, koji je izrazio nadu u "pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije", prenosi "Sputnjik".

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: Patrijarh Kiril se nada pravednom rešenju pitanja budućnosti KiM

Patrijarh Irinej je informisao domaćine o stanju na Kosovu i Metohiji, a govorilo se i o situaciji u Ukrajini, navode Novosti.

List navodi da je delegacija SPC upoznala domaćine o tome kako teče unutrašnje uređenje Hrama Svetog Save na Vračaru. Oba patrijarha su izrazila nadu da će donatori obezbediti neophodan novac za taj posao.

"Hram treba da bude i simbol bratstva dvaju naroda, dveju država i dveju crkava. Kroz celu istoriju Rusi i Srbi su uvek bili na istoj strani i nikada međusobno nisu ratovali", rekao je ruski patrijarh Kiril.

On je posebno pohvalio srpskog vladiku Antonija, koji vodi naše podvorje u Moskvi, pišu Novosti.

"Vrlo je važno što vladika Antonije okuplja Srbe koji žive i rade u Rusiji, ali je bitno i to što učestvuje u crkvenom i društvenom životu u Moskvi", rekao je patrijarh Kiril i dodao da takvu ulogu ima i otac Vitalij Tarasjev u Beogradu koji vodi podvorje Ruske pravoslavne crkve.

Patrijarh Kiril je zahvalio srpskom patrijarhu što podržava rusko podvorje i u njegovom hramu obavlja bogosluženje.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.