Arhiva » Vesti » Total car 07.12.2017

Aston Martin kaže da RapidE nije rival Tesli

Total car četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Ina Poljak

Najavljeni električni Aston Martin RapidE čini se kao direktan rival Teslinom Modelu S, ali prema rečima direktora ove kompanije Endija Palmera, RapidE neće targetirati Tesline kupce.

Palmer je otkrio da kupci RapidE modela neće biti zainteresovani za zapanjujuće performanse Modela S, već će tragati za luksuzom i to je ono po čemu će se oni razlikovati od Teslinih kupaca: „Većina ljudi koja kupuje Model S kupuje ga u najvišim konfiguracijama. Njih ne ograničava novac, već ponuda.”

Palmer kaže: „Mi tražimo ljude kojima je potrebno nešto iznad Tesle.” On smatra da takvim kupcima neće biti potrebne izvrsne performanse. Pristojno ubrzanje – kao ono koje imaju benzinski Aston Martinovi modeli – ali „moći ćete da vozite taj automobil brzo po celom Nirbergringu bez usporavanja ili kvarenja doživljaja,” kaže Palmer.

Ovaj britanski proizvođač je razvijao i testirao električni RapidE neko vreme, a proizvodnja će biti ograničena na samo 155 jedinica. Očekivanja su u pravcu kratkoročnog zadovoljenja potrebe za električnim Aston Martinom, bez jurenja velikih prodajnih brojni. U budućnosti će, međutim, ovaj proizvođač luksuznih automobila najverovatnije napraviti električno vozilo od samog početka.

RapidE će biti zasnovan na performansno orijentisanom Rapide AMR-u, a imaće agresivniji dizajn u odnosu na tipični Rapide. Ovo vozilo razvijeno je u saradnji sa kompanijom Williams Advanced Engineering, a očekuje se 2019. godine.


Objavljeno na sajtu totalcar.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Aston Martin RapidE neće biti konkurent Teslinom Model S

Auto blog četvrtak, 7. decembar 2017.

Ključne reči

Aston Martin

©2018 Netmark d.o.o.