Arhiva » Vesti » Večernje novosti 07.12.2017

Održano pripremno ročište za “Potočare", nastavak u januaru

Održano pripremno ročište u procesu protiv dvojice policajaca osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima 2015. godine

Večernje novosti četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Tanjug

Pred Višim sudom u Beogradu danas je održano pripremno ročište u procesu protiv dvojice policajaca osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je bio napadnut.

Ročište na kome se predlažu dokazi koji će biti izvođeni tokom suđenja biće nastavljeno 22. januara, zbog brojnosti dokaza.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a nakon njegovog okončanja sud će zakazati početak suđenja kome će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni detaljno da izlože svoju odbranu.

Pročitajte još - Premijer izbegao linč!

S obzirom da je reč o poverljivim informacijama koje se tiču bezbednosti predsednika Vlade, može da se očekuje i da sa jednog dela suđenja javnost bude bude isključena, a presuda se po pravilu uvek objavljuje javno.

Milan Dumanović i Mladen Trbović terete se za krivično delo odavanje službene tajne. Oni su bili uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Sumnja se da u Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su ranije mediji.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.