Balkan arhiva vesti 08.12.2017

Advokat oštećenih u slučaju napada na Malog i Vučića: Pritisak javnosti je uticao na ovo (video)

Telegraf 08.12.2017
U Katanićevoj 33 advokat oštećenih Vesna Lončar govorila posle presude o uslovnoj kazni za žandarme. Vanredno obraćanje povodom uslovnih zatvorskih kazni za žandarme koji su pretukli braću predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika… »

CG: Nakon potere uhapšen Albanac sa 50 kg skanka

B92 08.12.2017
Podgorica -- Albanac N.S. (37) iz Skadra uhapšen je u Crnoj Gori sa 50 kilograma skanka. Njega su uhapsili službenici Uprave policije MUP-a Odeljenja granične bezbednosti Ulcinj, u automobilu marke "Mitsubiši", albanskih registarskih oznaka. Kako se… »

Dodik o podršci zelenih beretki izetbegoviću: Zna se šta to znači

Kurir 08.12.2017
"Nesumnjivo je da je jedna od njih podržala Izetbegovića", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci. Udruženje "Zelene beretke" saopštilo je juče da podržava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića u njegovom "državničkom… »

SAD deportuju Srbina iz BiH Olivera Dragića

Vesti online 08.12.2017
Nakon što je priznao da je počinio imigracionu prevaru, jer u pristupnim papirima za boravak u SAD nije naveo da je učestvovao u zločinu u Srebrenici jula 1995, američke vlasti su odlučile da deportuju Srbina iz BiH Olivera Dragića (42), javile su… »

Primerak Dejtonskog sporazuma nađen na Palama nije original

Politika 08.12.2017
Banjaluka - Primerak Dejtonskog mirovnog sporazuma pronađen 31. oktobra na Palama nije originalan dokument, utvrđeno je veštačenjem koje su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Kako se navodi, radi utvrđivanja… »

U Zagrebu pale sveće za Praljka, u ponedeljak komemoracija

RTS 08.12.2017
Uprkos kritikama velikog broja stranih i dela domaćih medija, deset dana na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića ispod plakata sa likom generala Slobodana Praljka, osuđenog za ratne zločine u BiH, pale se sveće, a za ponedeljak se priprema i… »

Ko će biti predsednik Crne Gore: A šta ako se Milo ne kandiduje?

Vesti online 08.12.2017
Posle odluke Demokratskog fronta da se u punom kapacitetu vrati u poslaničke klupe, može se reći da je bojkot parlamenta od strane crnogorske opozicije završen. Agonija na crnogorskoj opozicionoj sceni se nastavlja, dok sa druge strane iz… »

"Gardijan" optužio Hrvatsku za smrt devojčice

Mondo 08.12.2017
List Gardijan piše o tragičnoj sudbini Madine, male migrantkinje, koju je ubio voz na hrvatskoj granici, navodeći da je policija Hrvatske naredila njenoj porodici da se vrati mračnom prugom u Srbiju. Hrvatska: Nismo odgovorni za smrt. Foto… »

Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske zbog arbitraže

Al Jazeera 08.12.2017
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je da se priprema tužba zbog nepoštivanja arbitražne presude. Slovenski šef diplomacije Karl Erjavec, nakon sastanka čelnika vladajuće koalicije, izjavio je u petak da slovensko Ministarstvo… »

Tužilaštvo traži 15 godina zatvora za zločine nad Srbima

RTV 08.12.2017
SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je danas od Suda BiH da Azri Bašić izrekne zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina za zločine počinjene nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i na području sela Polje 1992. Tužilac Milanko… »