Arhiva » Vesti » Blic 08.12.2017

Brazilski klovn odlučio: "Ne želim više da budem poslanik, stidim se ponašanja kolega"

Brazilski profesionalni klovn koji je od 2010. dva puta izabran za poslanika, Fransisko Everardo Oliveira Silva, poznatiji kao Tiririka, pri kraju svog drugog poslaničkog mandata kaže da se neće ponovo kandidovati na izborima 2018. jer se "stidi ponašanja svojih kolega".

Blic petak, 8. decembar 2017.  |  Tanjug

Silva kaže da je jedan medju svega osam od više od 500 članova donjeg doma brazilskog Kongresa koji je redovno prisustvovao sednicama, a za ubuduće planira da se u potpunosti vrati klovnovskim aktivnostima, prenosi Bi-Bi-Si.

U svom prvom govoru otkako je izabran za poslanika 2010, Tiririka navodi da je tužan zbog onoga što je video u donjem domu Kongresa.

- Svi znaju da smo dobro plaćeni da radimo, ali ne rade svi. Imamo 513 poslanika, a samo ih osam redovno dolazi. A ja sam jedan od osmoro njih. I ja sam cirkuski klovn - rekao je on, priznavši da "nije mnogo toga postigao" tokom sedam godina u poslaničkoj klupi, ali je naglasio da je "barem bio tamo".

Tlirika je, inače, veoma popularan medju glasačima, pa je tako 2010. pod sloganom "Ne mogu ništa da pokvarim" osvojio 1,3 miliona glasova, više nego ijedan drugi kandidat na tadašnjim izborima.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Izbori

©2018 Netmark d.o.o.