Društvo arhiva vesti 08.12.2017

RHMZ izdao upozorenje zbog snega

Radio 021 08.12.2017
Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog snega na području Srbije, a početak snežnih padavina se očekuje sutra uveče. U Srbiji se sutra očekuje naoblačenje s kišom, padom temperature i vetrom, dok se kasnije posle podne i… »

Pojačana kontrola na graničnim prelazima: Pokušali da uđu u Srbiju sa falsifikovanim pasošima

Kurir 08.12.2017
BEOGRAD - Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje Zoran Lazarov rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova ove nedelje započelo pojačanu kontrolu na graničnim prelazima, zbog sve češćih… »

Đorđević: EU nas malo hoće, malo neće, ali Evropa je budućnost Srbije

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Direktor Instituta za međunarodnu politiku i privredu Branislav Đorđević rekao je da je Evropska unija za Srbiju jedina opcija, da se EU neće raspasti, ali da NATO nema perspektivu, kao i da Srbija treba da se drži vojne neutralnosti… »

PSS o presudi žandarmima: Bahatost iznad zakona

Radio 021 08.12.2017
Policijski sindikat Srbije nije zadovoljan presudom pripadnicima niškog odreda Žandarmerije, zbog incidenta na Paradi ponosa 2014. godine. Kako se navodi u saopštenju, PSS je osuđene, koji su njihovi članovi, branio tokom celog postupka. "Naši… »

Vojni medicinari Srbije i SAD zajedno u Angoli

Politika 08.12.2017
Trinaest pripadnika Vojske Srbije i trideset pet pripadnika Nacionalne garde Ohaja poleteli su sa beogradskog aerdoroma u prvu zajedničku medicinsku misiju u Angoli, saopštila je ambasada SAD u Srbiji. Misija, koja će trajati do 15. decembra, sastoji… »

Zabranjene posete bolnici u Smederevskoj Palanci

Danas 08.12.2017
Na teritoriji opštine Smederevska Palanka proglašena je epidemija malih boginja, a u Opštoj bolnici "Stefan Visoki", zabranjene su posete jer je u njoj hospitalizovano osmoro pacijenata obolelih od ove zarazne bolesti. Diektor bolnice Nikola Ristić… »

Dolićanin: Ne poništavamo diplome, ali nismo uvažili stotinu doktorata

Blic 08.12.2017
Doktorati stotina profesora i ostalih predavača na fakultetima i visokim školama ne ispunjavaju kompetencije propisane standardima za akreditaciju i zato nisu uvaženi u procesu akreditacije, izjavio je predsednik Komisije za akreditaciju i proveru… »

"Direct Media" nagrađena i za volontiranje zaposlenih

Večernje novosti 08.12.2017
Posle osvajanja nagrada iz oblasti marketinga na najvećem regionalnom festivalu marketinških ostvarenja Sempl u Portorožu, Dajrekt Medija je nagrađena i za volonterski doprinos zaposlenih u 2017. godini. Posle osvajanja nagrada iz oblasti marketinga… »

Porodice još uvek tragaju za više od 10.000 nestalih

RTS 08.12.2017
Na 14. konferenciji Regionalne koordinacije udruženja porodica nestalih lica iz bivše Jugoslavije koja je danas održana u Beogradu rečeno je da više od dvadeset godina nakon sukoba porodice 10.373 nestalih lica još uvek tragaju za svojim… »

Batut: U Srbiji 376 slučajeva malih boginja

Press 08.12.2017
U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu je od oktobra do danas registrovano 376 slučajeva malih boginja. Foto:B92.net To je saopštio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". U Institutu "Torlak" laboratorijski su… »