Društvo arhiva vesti 08.12.2017

Upozorenje RHMZ: Stiže sneg, cela Srbija pod "alarmima"

B92 08.12.2017
Beograd -- Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje zbog snega na području Srbije, a početak snežnih padavina se očekuje sutra uveče. U Srbiji se sutra očekuje naoblačenje s kišom, padom temperature i vetrom, dok se kasnije posle… »

MUP pojačao kontrolu na graničnim prelazima

Mondo 08.12.2017
MUP je ove nedelje počeo pojačanu kontrolu na granicama zbog sve češćih pokušaja zloupotrebe bezviznog režima koji Srbija ima sa pojedinim državama. Foto: MONDO, Lana Stošić ilustracija "Samo u jednom danu na Aerodromu "Nikola Tesla" vraćeno je… »

"EU se neće raspasti... u dogledno vreme"

B92 08.12.2017
Beograd -- Direktor Instituta za međunarodnu politiku i privredu kaže da je EU neće raspasti i da je ona jedina perspektiva za Srbiju, dok NATO nema perspektivu. Prema rečima Branislava Đorđevića, Srbija treba da se drži vojne neutralnosti… »

PSS o presudi žandarmima: Poruka – bahatost iznad zakona

B92 08.12.2017
Policijski sindikat Srbije nije zadovoljan presudom pripadnicima niškog odreda Žandarmerije, zbog incidenta na Paradi ponosa 2014. godine. Kako se navodi u saopštenju PSS je osuđene, koji su njihovi članovi, branio tokom celog postupka. “Naši… »

Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja u zajedno u Angoli

Novi magazin 08.12.2017
Trinaest pripadnika Vojske Srbije i 35 pripadnika Nacionalne garde Ohaja poletelo je jutros sa beogradskog aerdoroma u Angolu, u prvu zajedničku medicinsku misiju, saopštila je ambasada SAD. Misija, koja se sastoji iz dve faze, trajaće do 15. decembra… »

Epidemija malih boginja i u Smederevskoj Palanci

B92 08.12.2017
Posle Velike Plane, i u Smederevskoj Palanci proglašena je epidemija malih boginja, pa su zabranjene posete pacijentima u OB „Stefan Visoki“. Na Infektivnom odeljenju ove zdravstvene ustanove nalazi se osam pacijenata. Mole se građani da poštuju… »

Predsednik komisije za akreditaciju: Nismo uvažili stotinu doktorata

Večernje novosti 08.12.2017
Prof. dr Ćemal Dolićanin, predsednik komisije za akreditaciju, za "Novosti" , o spornim diplomama. Ne odobravamo programe čiji profesori su doktorirali na neakreditovanim fakultetima. DOKTORATI stotinak profesora i ostalih predavača na fakultetima i… »

Nagrade za marketing i humanost: Direct Media nagrađena i za volontiranje zaposlenih

Kurir 08.12.2017
Zaposleni Direct Media sistema osvojili su priznanje “Nagrada za korporativno volontiranje” u kategoriji “Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici” za rekonstrukciju amfiteatra na otvorenom u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici. U… »

Porodice još uvek tragaju za više od 10.000 nestalih

RTS 08.12.2017
Na 14. konferenciji Regionalne koordinacije udruženja porodica nestalih lica iz bivše Jugoslavije koja je danas održana u Beogradu rečeno je da više od dvadeset godina nakon sukoba porodice 10.373 nestalih lica još uvek tragaju za svojim… »

Batut: U Srbiji 376 slučajeva malih boginja

Press 08.12.2017
U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu je od oktobra do danas registrovano 376 slučajeva malih boginja. Foto:B92.net To je saopštio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". U Institutu "Torlak" laboratorijski su… »