Izvor: Blic arhiva vesti 08.12.2017

Kafanske pretnje u skupštini: "Hoćeš da ti zalepim šamarčinu!?"; Božović (DS): To su brutalne neistine

Blic 08.12.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je opomenu poslaniku DS Balši Božoviću jer je, kako je rekla, dobacio predsedavajućem Đorđu Milićeviću - hoćeš da ti zalepim šamaračinu? "Kada sam ušla u salu rekao je potpredsedniku… »

Premiejr Češlke: Trampov potez nije dobar

Blic 08.12.2017
Novi češki premijer Andrej Babiš odbacio je predlog predsednika te zemlje Miloša Zemana da bi Češka Republika trebalo da sledi primer SAD i svoju ambasadu u Izraelu premesti iz Tel Aviva u Jerusalim. "Ova ideja američkog predsednika (Donalda)… »

Dogovor o Bregzitu: Velika Britanija plaća EU milione, tranzicioni period dve godine, ali je ostala još jedna prepreka

Blic 08.12.2017
U Briselu se trenutno održavaju pregovori najviših zvaničnika Evropske unije i Velike Britanije o Bregzitu, a već nakon prvih sastanaka postignuti su i dogovori o dovoljnom napretku Londona. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk sastao se sa… »

Vulin: Svi pripadnici Vojske Srbije u Kongu su dobro

Blic 08.12.2017
Svi pripadnici Vojske Srbije u mirovnim snagama Ujedinjenih nacija u Kongu su dobro, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin u Skupštini Srbije. On je obavestio poslanike da je u Kongu izvršen napad na pripadnike mirovne misije UN u kom je ubijeno… »

Novi Pazar: Uhapšen zbog napada na maloletnika

Blic 08.12.2017
Pripradnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su DŽ.P. iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje. Osumnjičeni se tereti da je sinoć fizički napao maloletnika i naneo mu lake telesne… »

Žandarmi osuđeni zbog incidenta na Paradi ponosa, komandant voda oslobođen optužbi

Blic 08.12.2017
Šestorica žandarma osuđeni su danas u Višem sudu prvostepenom presudom na šest meseci uslovne kazne zatvora zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog. Žandarm Dragan Savić osuđen je na osam meseci zatvora jer je osuđen i za napad na vojna… »

"Alibaba" stiže u Srbiju

Blic 08.12.2017
Sada je izvesno da će kineska kompanija Alibaba doći u Srbiju, potvrdila je danas državna sekretarka Ministarstva trgovine Tatjana Matić i istakla da se prvi rezultati pregovora sa tom kompanijom mogu očekivati za šest meseci. Ona je dodala da se sa… »

U periodu od samo nekoliko dana čekaju nas dva velika temperaturna preokreta

Blic 08.12.2017
Za samo 24 sata očekuje nas pad temperature i to za više od deset stepeni Celzijusa. U subotu uveče počeće da pada i sneg, dok će u nedelju, temperatura biti samo dva stepena. Zato je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje na snežne… »

Fiskalni savet o svim problemima naše ekonomije: Visok javni dug, problematična javna preduzeća, loša politika…

Blic 08.12.2017
Javne finansije Srbije su i dalje daleko od uređenih i pored dostizanja održivog nivoa fiskalnog deficita, što bi trebalo imati u vidu prilikom usvajanja budžeta za narednu godinu, ocena je Fiskalnog saveta Srbije. - Dostignut nizak fiskalni deficit… »

Vučić: Rusija i u budućnosti jedan od ključnih partnera Srbiji

Blic 08.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči predstojeće posete Moskvi, poručio je ruskom narodu da treba da znaju da zvaničnom Beogradu nije uvek lako, ali da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU, koja nikada nije glasala… »