Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 08.12.2017

Palestinac ubijen u protestima na "Dan gneva"

Glas Amerike 08.12.2017
Izraelski vojnici ubili su jednog Palestinca u pojasu Gaze tokom sukoba za vreme takozvanog „Dana gneva“, na koji su pozvale različite palestinske frakcije nakon što su SAD priznale Jerusalim kao prestonicu Izraela. Ministarstvo zdravlja potvrdilo… »

Prelazak u drugu fazu pregovora EU i V. Britanije

Glas Amerike 08.12.2017
Evropska komisija u petak je preporučila da sa Velikom Britanijom započne druga faza pregovora, o trgovinskim odnosima dvije strane. Plan Londona je da po odlasku ima dvije godine tranzicijskog perioda i korišćenja zajedničkog evropskog tržišta… »

Požari i dalje besne na jugu Kalifornije

Glas Amerike 08.12.2017
Vatrogasci nastavjlaju da se bore sa vetrovima zbog kojih se šire požara na jugu Kaliforniji, uključujući nove požare koji su izbili kod San Dijega. U proteklih pet dana, požari su uništili najmanje 500 građevina i primorali gotovo 200.000 ljudi… »

Kongresmen podneo ostavku zbog etičke istrage

Glas Amerike 08.12.2017
Treći član američkog Kongresa napušta položaj zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje. Republikanski kongresmen iz Arizone Trent Frenks saopštio je da podnosi ostavku pošto je Etički komitet Predstavničkog doma objavio da će… »

Najbezbedniji i najopasniji gradovi u Americi

Glas Amerike 08.12.2017
Veb sajt WalletHub napravio je listu najbezbednijih I najopasnijih gradova u SAD. U anketi su učestvovala 182 grada, a u obzir je uzeto 35 kriterijuma među kojima su stopa kriminaliteta, rizik od prirodnih katastrofa, ekonomski razvoj I drugi… »

Pejović: Vlada kvalitetno priprema CG za članstvo u EU

Glas Amerike 08.12.2017
Cilj Vlade i pregovaračke strukture nije samo završetak pregovaračkog procesa nego kvalitetna priprema Crne Gore za ono što joj predstoji kao članici, poručio je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, na otvaranju devetog sastanka… »

Kako poreska reforma i Majkl Flin utiču na Trampov rejting?

Glas Amerike 08.12.2017
Posle neuspeha sa usvajanjem zakona o zdravstvenom osiguranju, predsednik Donald Tramp sa republikancima u Kongresu radi na usvajanju poreske reforme. Ono što ometa Trampovu administraciju je istraga o mešanju Rusije u prošlogodišnje predsedničke… »

Birači u Alabami menjaju odnos snaga u Senatu?

Glas Amerike 08.12.2017
U američkoj saveznoj državi Alabami, 12. decembra se održavaju izbori za upražnjeno mjesto u Senatu, na kojima će se birači odlučivati između demokrate Daga Džonsa i republikanca Roja Mura. Izbornu trku komplikuje niz optužbi da je Mur, bivši… »