Izvor: Jugmedia arhiva vesti 08.12.2017

Pretukao majku i pretio da će je ubiti

Jugmedia 08.12.2017
Četrdesetdevetogodišnji Z.M. iz okoline Bosilegrada, uhapšen je zbog sumnje da je da je fizički napao majku i pretio joj da će je ubiti. Osumnjičenom Z.M. određeno je zadržavanje do 48 sati, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva… »

UŽASNO I ZABRINJAVAJUĆE Deca lomila kante po keju!

Jugmedia 08.12.2017
Rezultati jutrašnjeg divljanja pored Veterničkog keja u centru Leskovca su đubre na šetalištu, prevrnute i polomljene betonske kante koje su, svaka ponaosob, plaćenje po 50.000 dinara parama svih Leskovčana. Ono što je još strašnije je da se… »

U Vlasotincu ukinuta vanredna situacija

Jugmedia 08.12.2017
Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince Zoran Todorović, na predlog članova štaba, doneo je večeras odluku o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije, odnosno u naseljenim mestima Vlasotince, Šišava, Donja Lomnica, Sredor… »

Roditelji udruženi kreću u borbu protiv vršnjačkog nasilja

Jugmedia 08.12.2017
U Leskovcu je sinoć formiran Gradski savet roditelja koji će se baviti ključnim problemima dece po školama, a najviše ukazivanjem na sve prisutnije vršnjačko nasilje. Savet će činiti delegirani predstavnici roditelja iz sve 24 osnovne škole sa… »

Održan sastanak sa predstavnicima 17 mesnih zajednica

Jugmedia 08.12.2017
U skupštinskoj sali opštine Medveđa juče je održan sastanak sa predstavnicima sedamnaest mesnih zajednica, koji su se okupili kako bi sumirali postignute rezultate postignute u ovoj godini. Na održanom sastanku predstavnici mesnih zajednica su… »

Opštine na jugu unapredile dobro upravljanje koristeći iskustva iz Švajcarske

Jugmedia 08.12.2017
Trideset četiri lokalne samouprave sa jugoistoka i jugozapada Srbije su uz podršku Vlade Švajcarske i Evropske unije (EU) napravile važne korake na polju dobrog upravljanja kako bi bile uređenije, bolje regulisane, ravnopravnije, transparentnije uz… »

Izabran načelnik Opštinske uprave

Jugmedia 08.12.2017
U narednih pet godina dužnost načelnika opštine Vladičin Han obavljaće Miloš Stojanović, odlučeno je na Opštinskom veću u ovoj opštini. Miloš Stojanović je po struci diplomirani pravnik i dosadašnji radnik Opštinske uprave, a na mesto… »

Voda u Vlasotincu ispravna za piće

Jugmedia 08.12.2017
Posle tri dana Vlasotinčani i žitelji okolnih mesta mogu da koriste vodu za piće i pripremu hrane iz vlasotinačkog „Vodovoda“, jer je prema rezultatima analize Zavoda za javno zdravlje Leskovac, higijenski ispravna. Svi uzroci vode sa postrojenja… »

MEDVEĐA Umesto zatvora gradi se mlekara

Jugmedia 08.12.2017
Na zemljištu gde je nekada bilo planirano otvaranje zatvorske jedinice u opštini Medveđa, biće otvorena mlekara na površini od 6,2 hektara sa ekonomatom, u kojoj će posao dobiti stanovnicici ove opštine. Predsednik opštine Nebojša Arsić sastao… »

Dodirujemo se čime?… Snovima u Leskovcu

Jugmedia 08.12.2017
Kulturno umetničko društvo gluvih Beograda “Radivoj Popović” u saradnji sa Gradskom organizacijom gluvih i nagluvih Leskovac i Leskovačkim kulturnim centrom, u sklopu projekta „Pleši u ritmu znaka“ organizuje gostovanje plesne predstave… »