Izvor: PC Press arhiva vesti 08.12.2017

Instagram odvaja aplikaciju za direktno slanje poruka

PC Press 08.12.2017
Instagram trenutno testira Direct, novu aplikaciju za slanje poruka, koja je prethodno bila deo glavne aplikacije. Kompanija je tako izvukla funkciju za direktne poruke iz Instagram-a, te je ubacila u novu aplikaciju, pretvarajući je u nešto što… »

Uživajte uz mts TV šest meseci besplatno

PC Press 08.12.2017
Svim novim korisnicima koji potpišu ugovor na dve godine mts je omogućio besplatno korišćenje TV paketa u prvih šest meseci. Na taj način, korisnici će moći da uživaju u programima na preko 200 kanala, među kojima su i bogat filmski i serijski… »

YouTube lansira novi servis za muzičke sadržaje

PC Press 08.12.2017
Novi servis za emitovanje muzičkih sadržaja platforme YouTube trebalo bi da se pojavi u martu sledeće godine, a pod imenom Remix. Bloomberg-ov izveštaj potvrđuje ranije spekulacije da YouTube planira da poveže YouTube Red naloge korisnika sa… »

Retvit u zamenu za bitkoin

PC Press 08.12.2017
Kako vrednost bitkoina raste, tako je sve više onih koji žale što nisu uložili u ovu kriptovalutu pre samo godinu dana, kada je vredela tek nekoliko dolara, što bi danas moglo da ih učini milionerima, budući da je vrednost jedne jedinice 8… »

Muzički dronovi sprečavaju zaposlene da rade prekovremeno

PC Press 08.12.2017
Kultura življenja u Japanu ohrabruje prekovremeni rad, a zbog osećaja odanosti koji zaposleni imaju u odnosu na kompaniju, što predstavlja ozbiljan problem, budući da ugrožava privatan život i porodicu, ali i dovodi do smrti koje su mogle da se… »

Pre 25 godina je poslat prvi SMS. Da li ga je pregazilo vreme?

PC Press 08.12.2017
Pre nekoliko dana proslavili smo veliki jubilej – četvrt veka od kada je poslat prvi SMS. Ta čast je pripala Neilu Papworthu koji je tom prilikom čestitao Božić kolegi na do tada neviđen način. Da li je posle 25 godina ovaj servis spreman za… »

YouTube zapošljava ljudske moderatore koji će kontrolisati sadržaj

PC Press 08.12.2017
YouTube je u poslednje vreme imao malo problema sa sadržajem, gde se čini da su neki kreatori sadržaja pametnim manevrisanjem uspeli da otpreme neke prilično uznemiravajuće video zapise. YouTube je nekoliko puta izjavio da će se pozabaviti ovom… »

Uređaj za uverljivije preplitanje virtuelnog i stvarnog

PC Press 08.12.2017
Osim stvarnosti koju vidimo sopstvenim očima, i koja nam je data, poslednjih godina nam tehnološke kompanije omogućavaju da vidimo i neke druge. Tako smo dobili virtuelnu realnost (VR), pomešanu realnost (MR), te proširenu realnost (AR), od kojih… »

Tesla radi na prilagođenim čipovima za veštačku inteligenciju

PC Press 08.12.2017
Dizajniranje prilagođenih procesorskih čipova za tehnologiju veštačke inteligencije postaje uobičajeno za velike tehnološke kompanije, te tako ni Tesla nije izuzetak. Prema izveštajima, izvršni direktor ove kompanije, Elon Musk, govorio je o… »

OneDrive za Android ima novi dizajn

PC Press 08.12.2017
Microsoft je redizajnirao OneDrive verziju za Android, te aplikacija sada ima tab bar na samom dnu, što je više u skladu sa ažuriranim dizajnom za Android. Zahvaljujući promenama, aplikacija sada izgleda modernije, te ima čistiji dizajn, što bitno… »