Izvor: Pravda arhiva vesti 08.12.2017

Haos širom muslimanskog sveta: Gnev miliona i sukobi sa izraelskim snagama (foto/video)

Pravda 08.12.2017
Na Zapadnoj obali izbili novi sukobi Palestinaca i izraelskih bezbednosnih snaga. U muslimanskim zemljama traju masovni protesti. Jedan palestinski demonstrant je danas poginuo, a 60 je danas ranjeno u sukobima Palestinaca i pripadnika izraelskih snaga na… »

Masakrirani plavi šlemovi: Žestok napad pobunjenika na mirovnu misiju!

Pravda 08.12.2017
Najmanje 14 pripadnika mirovnih snaga UN je ubijeno, a 40 je ranjeno u napadu u Kongu, saopštile su Ujedinjene nacije. Prethodno je rukovodilac mirovnih misija UN, Francuz Žan Pjer Lakroa na Tviteru objavio da se napad dogodio u severnoj provinciji Kivu… »

Osuđeni žandarmi zbog prebijanja Vučića i Malog

Pravda 08.12.2017
Šestorica žandarma osuđeni su na šest meseci uslovne kazne zatvora zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog, prenosi danas N1. Žandarm Dragan Savić osuđen je na osam meseci zatvora jer je osuđen i za napad na vojna lica u obavljanju… »

Vučićeva poruka Rusima: Srbija nema većih prioriteta od Rusije i za to je zaslužan Vladimir Putin!

Pravda 08.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči predstojeće posete Moskvi, poručio je ruskom narodu da treba da znaju da zvaničnom Beogradu nije uvek lako, ali da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU koja nikada nije glasala protiv… »

Kim nudi dil trampu: Pjongjang želi direktne pregovore s Vašingtonom, Moskva ponudila da ugovori sastanak!

Pravda 08.12.2017
Severna Koreja želi direktne pregovore sa SAD kako bi zatražila garancije za svoju bezbednost od Vašingtona, otkrio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je poručio da je Moskva spremna da u tim pregovorima posreduje. Lavrov je naveo da… »

Zaoštravanje spoljne politike: Srbija zatvara vrata za neke ambasadore?

Pravda 08.12.2017
Srbija razmišlja da uvede ozbiljne izmene u vezi sa kontaktima stranih ambasadora sa šefom diplomatije Srbije Ivicom Dačićem. Kako se naovdi, razmišlja se o uvođenju principa reciprociteta u kontaktima stranih ambasadora sa državnim vrhom Srbije i… »

Užas! Avionu Er Srbije otpao deo na letu Sofija - Beograd

Pravda 08.12.2017
Avionu Er Srbije na letu iz Sofije za Beograd, 26. novembra nakon uzletanja je otpao deo letelice, ali su brzom i blagovremenom reakcijom posade izbegnute sve štetne posledice. Avionu Er Srbije na letu iz Sofije za Beograd, 26. novembra nakon uzletanja… »

Ljajić: Razgovaraćemo prvo sa SNS, moguća i koalicija sa SPS (video)

Pravda 08.12.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić kaže da je njegova stranka spremna za beogradske izbore i da još nije doneta odluka da li će na izbore ići u nekoj koaliciji, ali je najavio da će prvo… »

Rusija spremila još moćnije oružje: Moskva ima za odgovor na jednostrani potez Vašingtona!

Pravda 08.12.2017
Rusija se zalaže za očuvanje Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa, ali će u slučaju izlaska SAD iz njega „u najkraćem roku“ pripremiti još moćnije oružje za svoju vojsku, izjavio je šef Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta… »

Švedski list opljuvao Hrvatsku: ''Poštuje kult ubice i pljuje u lice demokratiji, sramota što je članica EU''

Pravda 08.12.2017
Svetski mediji ne prestaju da kritikuju vlasti u Hrvatskoj koja ratnog zločinca Slobodana Praljka slavi kao heroja. Švedski list Aftonbladet piše da je sramota to što je Hrvatska, koja poštuje kult ubice i pljuje u lice demokratiji, primljena u… »