Izvor: RTV arhiva vesti 08.12.2017

Skupština: Premijerka o razvojnom budžetu, sednica bila prekinuta zbog pominjanja šamara

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas u skupštini da je predloženi budžeta za 2018. godinu razvojni, dobro izbalansiran i usmeren na podizanje životnog standarda građana Srbije. Sednica bila prekinuta zbog pominjanja šamara. Završena… »

Lavrov: Odluka SAD o Jerusalimu protiv zdravog razuma

RTV 08.12.2017
BEČ, VAŠINGTON, JERUSALIM - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je odluka SAD da priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela "protiv zdravog razuma". "Ova objava je protiv zdravog razuma", rekao je Lavrov na konferenciji za… »

EK: Postignut dogovor o Bregzitu

RTV 08.12.2017
BRISEL - Evropska komisija poručila je jutros Evropskom savetu da je postignut dovoljan napredak u "prvoj fazi" razgovora o izlasku Velike Britanije iz EU i preporučila pokretanje druge faze u procesu Bregzita. Zemlje članice EU će na samitu 15… »

Kongo: Napad na mirovnjake - 14 poginulo, 53 ranjeno

RTV 08.12.2017
DAKAR, BEOGRAD - Najmanje 14 pripadnika mirovnih snaga UN je ubijeno, a 53 je ranjeno u napadu pobunjenika u Kongu, saopštile su Ujedinjene nacije navodeći da su nastradali mirovnjaci uglavnom iz Tanzanije. U napadu koji se dogodio noćas nastradalo je… »

Pančevo: Uhapšen 17-ogodišnjak zbog ubistva 16-godišnjaka

RTV 08.12.2017
PANČEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su sedamnaestogodišnjeg N.S. iz Pančeva zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo. Sumnja se da je sinoć u naselju Nova Misa oko 20 časova, posle svađe, oštrim… »

Žandarmima uslovne kazne za prebijanje Vučića i Malog

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Viši sud u Beogradu prvostepeno je osudio danas na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci sedmoricu žandarma zbog fizičkog napada na braću tadašnjeg premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog… »

Matić: Dolazak Alibabe je izvestan

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je za RTS da je kineska kompanija "Alibaba" zainteresovana za saradnju u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike. Tatjana Matić je… »

Fiskalni savet: Završiti privatizaciju preduzeća u 2018.

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Fiskalni savet rekao je danas da je u narednoj godini neophodno da se završi privatizacija državnih preduzeća koje godinama crpe sredstva iz budžeta za njihov opstanak. Takođe, javne finansije Srbije su još uvek daleko od uređenih i pored… »

Vučić: Rusija i u budućnosti jedan od ključnih partnera Srbije

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči predstojeće posete Moskvi, poručio je ruskom narodu da treba da znaju da zvaničnom Beogradu nije uvek lako, ali da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU, koja nikada nije… »

Vlada: Pomoć Kubi, ukidanje viza Gvineji Bisao

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da uputi jednokratnu finansijsku pomoć Kubi u iznosu od 50.000 evra za otklanjanje posledica katastrofalnog uragana „Irma" koji je izazvao veliku materijalnu štetu i odneo dosta ljudskih… »