Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 08.12.2017

Palestinci pozvali na nove proteste

Slobodna Evropa 08.12.2017
Palestinci širom Zapadne obale i istočnog Jerusalema planiraju za danas marševe i mitinge nakon tradicionalnih molitvi muslimana petkom u podne da protestuju protiv saopštenja predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa da priznaje Jerusalem kao… »

UN: U napadu u Kongu ubijeno 14 mirovnjaka, 40 ranjeno

Slobodna Evropa 08.12.2017
U napadu na mirovne snage UN u Kongu, ubjeno je 14 ljudi ranjeno 53, u najkrvavijem napadu na UN snage godinama unazad. Portparol Ujedinjenih nacija Frahan Kaq izjavio je da su pobunjenici napali bazu UN u Demokratskoj Republici Kongo i ubili najmanje 14… »

Mandić: Presude žandarmima po očekivanjima vlasti

Slobodna Evropa 08.12.2017
Sudeći prema brzini donošenja donošenja odluke o uslovnim kaznama žandarmima zbog prebijanja braće predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, moglo bi se zaključiti da su presude donete u skladu sa… »

SAD deportuju osumnjičenog za Srebrenicu

Slobodna Evropa 08.12.2017
Sud u Sjedinjenim Američkim Državama donio je odluku da deportuje Olivera Dragića u Bosnu i Hercegovinu nakon što je priznao da je lagao imigracijskim vlastima prilikom ulaska u SAD u vezi sa pripadnošću jedinicama koje su učestvovale u genocidu u… »

MUP RS: Primjerak Dejtonskog sporazuma nađen na Palama nije original

Slobodna Evropa 08.12.2017
Primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma pronađen 31. oktobra na Palama nije originalan dokument, utvrđeno je vještačenjem koje su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, a prenosi SRNA. Vještačenje je izvršeno… »

Suđenje za terorizam: Knežević traži izuzeće sudija

Slobodna Evropa 08.12.2017
Suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora u Crnoj Gori prekinuto je nakon što su jedan od optuženih Milan Knežević i advokat Miroje Jovanović zatražili izuzeće predsjednika sudskog vijeća Suzane Mugoša i predsjednika Višeg suda Borisa… »

Ministarstvo odbrane: Mirovnjaci Srbije u Kongu bezbedni

Slobodna Evropa 08.12.2017
Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su svi pripadnici Vojske Srbije koji su uključeni u mirovnu misiju Ujedinjenih nasilja u Kongu dobro. "Povodom napada na pripadnike mirovne misije Ujedinjenih nacija u Kongu obaveštavamo javnost da je svih… »

Inzko: Neke stranke djeluju najbolje kad pokrenu sukobe

Slobodna Evropa 08.12.2017
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko održao je danas pres-konferenciju nakon zaključivanja sjednice Upravnog odbora PIC-a. Inzko je javnosti predstavio zaključke sa sjednice i otkrio detalje razgovora. Kazao je da unutar Upravnog odbora PIC-a… »

May: Neće biti tvrde granice s Irskom

Slobodna Evropa 08.12.2017
Premijerka Velike Britanije Theresa May (Tereza Mej) rekla je da dogovor Velike Britanije i Evropske unije (EU) garantuje prava tri miliona građana EU u Velikoj Britaniji kao i jednog miliona Britanaca širom Unije. May je navela i da nakon Brexita… »

Corax dobitnik nagrade Dobar primer Novog optimizma

Slobodna Evropa 08.12.2017
Karikaturista Predrag Koraksić Corax ovogodišnji je dobitnik nagrade "Dobar primer Novog optimizma", saopštio je danas Pokret Novi optimizam. Koraksiću će nagrada biti dodeljena sutra, 9. decembra u podne u beogradskom Centru za kulturnu… »