Izvor: Sputnik arhiva vesti 08.12.2017

A šta ako se Milo ne kandiduje

Sputnik 08.12.2017
Nakon odluke Demokratskog fronta da se u punom kapacitetu vrati u poslaničke klupe, može se reći da je bojkot parlamenta od strane crnogorske opozicije završen. Agonija na crnogorskoj opozicionoj sceni se nastavlja, dok sa druge strane iz vladajućeg… »

Trojica hrvatskih vojnika i sveštenik izbačeni iz NATO baze — kao iz kafane

Sputnik 08.12.2017
Pre mesec i po dana Ministarstvo obrane Hrvatske priznalo je da je jedan pripadnik Vojne policije, koji se nalazio u misiji NATO-a u Poljskoj, prilikom dolaska u bazu Bemovo Piskije pao na alko-testu i da su ga nakratko zadržali poljski vojni policajci… »

Sakašvili uhapšen u Kijevu

Sputnik 08.12.2017
Glavni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko saopštio je da je bivši predsednik Gruzije i bivši guverner Odeske oblasti Mihail Sakašvili uhapšen u Kijevu. „U skladu s ukazom o poteri, saradnici nacionalne policije pronašli su Sakašvilija u Ulici… »

Saveznici okrenuli leđa SAD: Deklaracija UN — Jerusalim glavni grad dve države

Sputnik 08.12.2017
Tradicionalni američki saveznici u Savetu bezbednosti UN, uključujući Veliku Britaniju, Francusku, Švedsku, Italiju i Japan, kritikovali su odluku predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela. Odluka „ne doprinosi… »

Igre na buretu baruta: Amerika ima opasnijeg protivnika od Pjongjanga

Sputnik 08.12.2017
Posle odluke MOK-a da suspenduje rusku reprezentaciju sa Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji, za olimpijski sport stiže novo iznenađenje — vest da SAD još nisu donele odluku o učešću američke reprezentacije na Igrama u Pjongčangu. Zašto… »

Izraelska avijacija bombardovala Gazu, desetak ranjenih

Sputnik 08.12.2017
Izraelska avijacija bombardovala je večeras objekte palestinskih boraca u Pojasu Gaze, saopštila je izraelska vojska. Palestinski lekari saopštili su da je desetak ljudi ranjeno u tom napadu. Bombardovani su kamp za obuku i skladište naoružanja… »

Palestinska raketa pala na jugu Izraela

Sputnik 08.12.2017
Palestinska raketa pala je na teritoriju grada Sderota na jugu Izraela, saopštila je izraelska armija. Nešto ranije je saopšteno da su se na jugu Izraela po treći put u toku ovog dana čule sirene za uzbunu, upozoravajući na opasnost od mogućeg… »

Obama: Trampova Amerika poput nacističke Nemačke

Sputnik 08.12.2017
Bivši predsednik SAD Barak Obama kritikovao je tokom obraćanja u Ekonomskom klubu Čikaga spoljnu politiku aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, uporedivši je s politikom nacističke Nemačke tokom tridesetih godina 20. veka, piše „Krejns… »

Druga strana apokalipse — bunt talenta i rokenrola

Sputnik 08.12.2017
Koliko je izložba „50 godina koncertne rok fotografije u Srbiji“, koja će ovog vikenda biti otvorena u galeriji Prozor, alternativna istorija kulture ne samo Beograda i rokerskih gradova u Srbiji, već i slika jednog vremena? Odgovor na to pitanje u… »

Crna Gora: Kuči vratili ćirilicu

Sputnik 08.12.2017
Srpski nacionalni savet Crne Gore, uz koordinaciju sa Udruženjem Kuča i Prijatelja Kuča „Marko Miljanov“, vratio je ćirilične natpise (putokaze) na području Kuča, iako je to bila obaveza državnih službi, prenosi portal „Sedmica“. U… »