Izvor: Total car/Automobili arhiva vesti 08.12.2017

Sedam godina zatvora za direktora Folksvagena u SAD

Total car 08.12.2017
Direktor nemačkog proizvođača automobila Folksvagen (VW) koji je početkom godine uhapšen u Sjedinjenim Državama u okviru afere poznate kao Dizelgejt, osuđen je na najveću moguću kaznu od sedam godina zatvora pred američkim sudom. Oliver Šmit… »

Jedan od ključnih ljudi napustio Faraday Future

Total car 08.12.2017
Za Faraday Future nikako da dođu bolji dani. Sada se, nakon niza finansijskih nevolja, pojavila vest da je direktor dizajna Ričard Kim podneo ostavku u ovom startapu koji se bavi konstrukcijom električnih automobila. Kim je prošle nedelje dao ostavku… »

Ko pretrčava sa detetom, plaća kaznu do 20.000

Total car 08.12.2017
I po novim propisima koji su obuhvaćeni Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, koji treba da se uskoro nađe pred poslanicima u Skupštini Srbije, pešaci će za ugrožavanje bezbednosti plaćati… »

Dubai 2017: Genesis G70

Total car 08.12.2017
Genesis je na Salonu automobila u Dubaiju predstavio svoj kompaktni premium sedan G70, a na tom tržištu očekuje se početkom sledeće godine. Ništa se posebno nije promenilo u odnosu na G70 koji se prodaje na drugim tržištima, osim što 2.0-litarski… »

Daimler iznajmio, pa rastavio Teslu X zbog špijunaže?

Total car 08.12.2017
Nije neuobičajeno da auto-kompanije kupe nov automobil konkurentskog proizvođača, kako bi ispitali tehnologije i sisteme koje koriste tržišni rivali, i nakon toga unapredili sopstveni model, ili barem uporedili svoj proizvod sa suparničkim. Vlasnik… »