Izvor: Vesti online arhiva vesti 08.12.2017

Aplauzi za "Povratak"

Vesti online 08.12.2017
Brojni kanadski i srpski filmski i drugi umetnici okupili su se na premijeri filma "Povratak" Predraga Jakšića u Torontu, ponajviše zbog Lazara Rokvuda, kanadskog glumca srpskog porekla koji u ovom filmu igra glavnu ulogu, prvu i jedinu rolu koju je… »

Savršen koncert je izazov

Vesti online 08.12.2017
Saša Matić (39) objavio je osmi po redu studijski album pod imenom "Ne bih niša menjao". Album je jedinstvena kombinacija nekoliko različitih stilova, ali opet uz njegov prepoznatljiv stil. - U dosta pesama se pronalazim. Moja karijera traje 16 godina… »

Juga u srcu Jedinstva

Vesti online 08.12.2017
Naš najstariji klub na teritoriji austrijske pokrajine Donja Austrija, Jedinstvo Švehat, okupio je nedavno jugonostalgičare pod motom "Živeo nam 29. novembar - Dan Republike". Iako se nekada, dok je postojala SFRJ, ovaj dan svečano obeležavao u svim… »

Uspešna godina Sloge i Srbije

Vesti online 08.12.2017
U organizaciji Srpskog kulturnog društva Sloga i Fudbalskog kluba Srbija iz Manhajma nedavno je održana poslednja ovogodišnja proslava ovih klubova. Proslava se, inače, održava tradicionalno prve subote u decembru, a ove godine privukla je oko 400… »

Agasijev učitelj otkrio zašto je legendarni Amer pristao da bude trener Đokovića

Vesti online 08.12.2017
Posle završetka karijere, Andre Agasi se povukao iz tenisa. Prethodnih godina mnogi su ga hteli da ga angažuju, ali svima je rekao ne. Ipak, pred poslednji Rolan Garos počela je saradnja legendarnog Amerikanca sa Novakom Đokovićem, koji je odluči da… »

Ova navika uništava automobil, a svi to radimo

Vesti online 08.12.2017
Navika da se automobilom prelaze kratke destinacije - do trafike, pekare, prodavnice, može skupo da košta jer motoru koji tokom vožnje ne dostigne radnu temperaturu prete ozbiljni kvarovi. Kratka vožnja od stotinak metara ostavlja motor nezagrejanim… »

Bernhard Auingers za "Vesti": Salcburg može da nadmaši Beč

Vesti online 08.12.2017
U nedelju, 10. decembra, građani Salcburga će odlučuti ko će biti gradonačelnik u sledećih pet godina. Bernhard Auinger, kandidat Socijaldemokratske partije (SPOe) je u prvom krugu glasanja bio slabiji od protivkandidata Harlada Preunera iz Nardone… »

I vi ovako sečete hleb? Onda sve vreme to radite pogrešno

Vesti online 08.12.2017
Sara Džampej, kuvar-amater, fotograf i gastro-bloger, kaže da ljudi iz generacije u generaciju prenose s kolena na koleno pogrešan metod sečenja hleba. Njen način je, tvrdi, daleko bolji. - Kada sečete hleb na klasičan način, dolazi do gnječenja… »

Odgovor na kritike Saveta Evropske smotre folklora: Matica da donese pravila

Vesti online 08.12.2017
Svoj stav o Evropskoj smotri folklora dijaspore i Srba u regionu ima i Rada Rajić-Ristić, članica kluba Vidovdan iz Vićence. - Festival folklorne umetnosti počinje da prerasta u anarhičnu manifestaciju koju treba reformisati što pre dok ne preraste… »

Kako muškarac vodi ljubav kada je zaljubljen?

Vesti online 08.12.2017
Seks na početku veze obično je uzbudljiv i drugačiji od onog u prethodnim vezama, ali kada on počne da se zaljubljuje, sve će postati sasvim drugačije. Evo nekih znakova prema kojima možete zaključiti da je on potpuno lud za vama... Poljupci su… »