Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 08.12.2017

"EU se neće raspasti... u dogledno vreme"

Vesti online 08.12.2017
Direktor Instituta za međunarodnu politiku i privredu Branislav Đorđević rekao je da je Evropska unija za Srbiju jedina opcija, da se EU neće raspasti, ali da NATO nema perspektivu, kao i da Srbija treba da se drži vojne neutralnosti. - Moramo da… »

"Presuda žandarmima poruka policajcima da ne rade svoj posao"

Vesti online 08.12.2017
Reprezentativni Policijski sindikat Srbije nije zadovoljan presudom pripadnicima Niškog odreda Žandarmerije, zbog incidenta na Paradi ponosa 2014. godine. Policijski sindikat Srbije je žandarme, koji su naši članovi, branio tokom celog postupka… »

Tviter rat zbog Srbije

Vesti online 08.12.2017
Amerikanci i Rusi zaratili su na Tviteru u Kanadi zbog Srbije i Hašima Tačija. Hašim Tači u svojstvu predsednika posetio je Kanadu koja priznaje Kosovo, optužio Rusiju da pokušava da destabilizuje tu pokrajinu i ceo Balkan lažnim vestima. Pred… »

Teodora se ponovo smeje

Vesti online 08.12.2017
Teodora Vranješević se ponovo smeje! Ova devojčica od 10 godina rodom iz Kragujevca još od maja boravi u Frankfurtu, u Univerzitetskoj klinici metropole na Majni, i na putu je oporavka od teške bolesti koja je muči od početka ove godine kada joj je… »

Opština Bor mora da plati 6 miliona dinara zbog žirafe, koju nema

Vesti online 08.12.2017
Sa računa opštine Bor skinuto je šest miliona dinara, jer su izvođači radova, koji su u ovdašnjem Zoološkom vrtu sagradili objekat za žirafu, koji im nije bio plaćen, sudskim putem uterali dug. Međutim, iako je objekat podignut, žirafa u… »

Počinje brojanje sova

Vesti online 08.12.2017
Zimovališta sova utina poznata su naučnoj i široj javnosti u Srbiji već nekoliko decenija. Budući da je na velikom delu životnog prostora ove vrste u Evropi došlo do drastičnih promena stanišnih i prehrambenih uslova, populacije utina se smanjuju… »

Dragomir Antonić: "Vesti" su savremeno čudo

Vesti online 08.12.2017
"Danas reći da nešto radi i postoji četvrt veka, a nije proglašeno za kulturno-istorijsko dobro, izaziva u najmanju ruku čuđenje. Šta može trajati toliko u eri kad "pametni" telefoni traju jedva godinu dana, da bi ih potisnuli još "pametniji". O… »

Šešelj: Ubiću se u Hagu, ali polako, da ih mučim

Vesti online 08.12.2017
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da nema nameru da se vraća u Hag, gde ga 13. decembra očekuje žalbena rasprava po oslobađajućoj presudi za ratne zločine. Šešelj je za list "Kurir" rekao da ga presuda i Međunarodni… »

Protokol o saradnji između Novog Sada i Privredne komore Srbije

Vesti online 08.12.2017
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktorka Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga Olivera Simović potpisali su Protokol o saradnji Grada Novog Sada i Privredne komore Srbije, a potpisivanju je prisustvovao i član Gradskog… »

Treće doba: Penzionisani majstori se vratili u fabriku da obučavaju mlade

Vesti online 08.12.2017
Poznato je kakvu reputaciju i kod nas i u svetu uživaju naši oružari. Glavni "teret" svojevremene afirmacije fabrike oružja u Kragujevcu izneli su oni koji su sada u zasluženoj penziji. Pre izvesnog vremena "njihova" Namenska uputila im je poziv da… »