Politika arhiva vesti 08.12.2017

Kafanske pretnje u skupštini: "Hoćeš da ti zalepim šamarčinu!?"; Božović (DS): To su brutalne neistine

Blic 08.12.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je opomenu poslaniku DS Balši Božoviću jer je, kako je rekla, dobacio predsedavajućem Đorđu Milićeviću - hoćeš da ti zalepim šamaračinu? "Kada sam ušla u salu rekao je potpredsedniku… »

Vučić: Samo zbog Putina obraćaju pažnju na Srbiju

Vesti online 08.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči predstojeće posete Moskvi, poručio je ruskom narodu da treba da znaju da zvaničnom Beogradu nije uvek lako, ali da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU koja nikada nije glasala protiv… »

Fabrici poručio Srbiji: Urađeno mnogo, ne smete stati

B92 08.12.2017
Beograd -- Srbija je odradila puno posla na ekonomskom planu, postoji politička dinamika u procesu pristupanja EU, ali reforme moraju da se nastave ka\e Sem Fabrici. Ilustrujući ostvareni napredak ciframa, koje su, prema njegovim rečima, sve bolje, [ef… »

Vlada Srbije odobrila 100.000 evra pomoći za Albaniju

Vesti online 08.12.2017
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku da se Albaniji uputi novčana pomoć od 100.000 evra za saniranje posledica poplava koje su nedavno zadesile tu zemlju. Zbog teške humanitarne situacije, Vlada Srbije će, u skladu sa svojim… »

Jovanović: LDP učestvuje na lokalnim izborima, PSG i Narodna stranka treba da nas podrže

Beta 08.12.2017
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović kazao je danas da će ta stranka učestvovati na lokalnim izborima 24. decembra u Mionici, Negotinu, Pećincima, Kostolcu i Preševu. "Negde ćemo učestvovati samostalno, negde u… »

Vučić: Rusija je jedan od naših ključnih partnera u budućnosti

Beta 08.12.2017
Predsednik Aleksandr Vučić izjavio je da je Rusija za Srbiju jedan od ključnih ekonomskih i političkih partnera u budućnosti. Vučić je u intervjuu za rusku novinsku agenciju Tass rekao da Srbija želi da kupi najmanje šest ruskih vojnih… »

Haradinaj: Bez SAD nema dijaloga

Danas 08.12.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je u parlamentu u Prištini potvrdio da se sukobio sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini i izjavio da dijalog sa Srbijom neće biti nastavljen bez učešća… »

Vulin: Vojska se ne pravi preko noći, mora da se razvija

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio danas u skupštini da Srbija mora da razvija svoju vojsku, kao što to rade i druge države, pre svega zbog odbrane zemlje i da su zato povećana sredstva u budžetu za tu namenu. "Vojska se ne pravi… »

Novosti: Reciprocitet u kontaktima stranih diplomata

RTS 08.12.2017
Srbija razmišlja da uvede princip reciprociteta u kontaktima stranih ambasadora sa našim državnim vrhom i da "prolaz" na sastanke sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem i drugim visokim zvaničnicima omogući samo predstavnicima onih zemalja u kojima i… »

Preduhitrio Trampa: Vuk Drašković: Prvi sam priznao Jerusalim!

Blic 08.12.2017
Izjavu predsednika SAD Donalda Trampa da kao glavni grad Izraela priznaje Jerusalim izgovorio je mnogo pre njega nekadašnji šef srpske diplomatije. Daleke 2006. Vuk Drašković je baš u samom Jerusalimu rekao da je taj grad prestolnica Izraela. Ta… »