Politika arhiva vesti 08.12.2017

Završena rasprava, u ponedeljak o amandmanima na budžet

B92 08.12.2017
Beograd -- Skupština Srbije završila je nečelnu raspravu o Predlogu budžeta za 2018. godinu. Raspravu su obeležila javljanja poslanika po povredama Poslovnika, kraće pauze zbog uzavrele atmosfere, ali u jednom trenutku i prekid sednice, posle kojeg… »

Vučić: Mi smo mali, zbog Putina obraćaju pažnju na nas

B92 08.12.2017
Beograd -- Predsednik Srbije, uoči posete Moskvi, poručio ruskom narodu da treba da znaju da Beogradu nije uvek lako, ali da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji. Aleksandar Vučić je u intervjuu za rusku agenciju Tas izjavio da je Srbija jedina… »

Svilanović: Možemo biti zadovoljni brojem otvorenih poglavlja

Blic 08.12.2017
Srbija ima razloga da bude zadovoljna brojem poglavlja koja je otvorila u pristupnim pregovorima sa EU i da ima velika očekivanja za narednu godinu, smatra generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović. Godina na izmaku je, prema… »

Srbija šalje Albaniji 100.000 evra i pomoć u robi

B92 08.12.2017
Vlada Srbije usvojila je odluku da se Albaniji uputi novčana pomoć od 100.000 evra za saniranje posledica poplava koje su nedavno zadesile ovu zemlju. Zbog teške humanitarne situacije, Vlada Srbije će, u skladu sa svojim mogućnostima, pored… »

Jovanović: Izlazimo na izbore u pet opština, Janković i Jeremić da podrže one koji nisu odustali

Blic 08.12.2017
Predsednik LDP Čedomir Jovanović rekao je danas da će ta stranka izaći na lokalne izbore u pet opština u Srbiji, koje su Janković i Jeremić objavili da bojkotuju, kao i da od ta dva predstavnika opozicije očekuje da pozovu građane da glasaju za… »

Vučić: Srbija nema nameru da se pridruži NATO

Kurir 08.12.2017
BEOGRAD - Srbija je na evropskom putu, ali nema nameru da se pridruži NATO, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Tass uoči posete Moskvi, a istovremeno je rekao da Srbija planira da kupi najmanje šest ruskih vojnih… »

Haradinaj potvrdio sukob sa Mogerini: Nema pregovora bez Amerike

RTV 08.12.2017
PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je u parlamentu u Prištini potvrdio da se sukobio sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini i izjavio da dijalog sa Srbijom neće biti nastavljen bez… »

Vulin poslanicima: Ne pravi se vojska preko noći

B92 08.12.2017
Beograd -- Na kritike opozicionih poslanika zbog povećanih davanja za vojsku iz budžeta za 2018, ministar Aleksandar Vulin odgovorio da se vojska ne pravi preko noći. Ministar odbrane je u Skupštini rekao da Srbija mora da razvija svoju vojsku, kao… »

Zaoštravanje spoljne politike: Srbija zatvara vrata za neke ambasadore?

Pravda 08.12.2017
Srbija razmišlja da uvede ozbiljne izmene u vezi sa kontaktima stranih ambasadora sa šefom diplomatije Srbije Ivicom Dačićem. Kako se naovdi, razmišlja se o uvođenju principa reciprociteta u kontaktima stranih ambasadora sa državnim vrhom Srbije i… »

Vuk Drašković: Ja sam pre Trampa priznao Jerusalim

B92 08.12.2017
Beograd -- Nekadašnji šef srpske diplomatije Vuk Drašković podseća u izjavi za "Blic" da je još pre 11 godina Jerusalim nazvao prestonicom Izraela. Međutim, to nije, kako je rekao, tada nuzburkalo svetsku javnost, ali jeste srpsku. Drašković je… »