Nauka & Tehnologija arhiva vesti 08.12.2017

Instagram odvaja aplikaciju za direktno slanje poruka

PC Press 08.12.2017
Instagram trenutno testira Direct, novu aplikaciju za slanje poruka, koja je prethodno bila deo glavne aplikacije. Kompanija je tako izvukla funkciju za direktne poruke iz Instagram-a, te je ubacila u novu aplikaciju, pretvarajući je u nešto što… »

Uživajte uz mts TV šest meseci besplatno

PC Press 08.12.2017
Svim novim korisnicima koji potpišu ugovor na dve godine mts je omogućio besplatno korišćenje TV paketa u prvih šest meseci. Na taj način, korisnici će moći da uživaju u programima na preko 200 kanala, među kojima su i bogat filmski i serijski… »

YouTube lansira novu muzičku platformu

Radio 021 08.12.2017
YouTube će u martu sledeće godine lansirati novu internet muzičku platformu pod nazivom Remix koja bi trebalo da bude kombinacija servisa Youtube Red i Google Play Music. Remix će korisnicima omogućiti slušanje muzike i gledanje video sadržaja… »

Stiže Devil May Cry HD kolekcija

B92 08.12.2017
Izgleda da će naredna godina proći u znaku osveženih verzija kultnih igara, pošto je Capcom najavio dolazak Devil May Cry HD kolekcije za PC, PS4 i Xbox One. HD kolekcija donosi prve tri igre u serijalu koje su izašle samo za Playstation 2 konzolu… »

Revolucija na Instagramu! Uvedene najveće promene do sada, evo o čemu se radi!

BK TV 08.12.2017
Instagram je uveo najveće promene još od 2013. godine, prenosi Independent. Reč je o dve nove opcije: Stories Highlights i Stories Archive, koje pomažu da vaše priče i video-snimci ostanu sačuvani, umesto da se kao do sada brišu nakon 24 sata… »

Galaxy S9: Počela proizvodnja komponenti

Mondo 08.12.2017
Samsung je počeo proizvodnju nekoliko komponenti, koje će se verovatno naći u modelima Galaxy S9 i Galaxy S9+. Kompanija Samsung Electronics počinje proizvodnju prvog ugrađenog, univerzalnog Flash Storage (eUFS) rešenja od 512 gigabajta (GB) za… »

Viber ne zloupotrebljava podatke svojih korisnika

Mondo 08.12.2017
Viber proslavlja sedam godina besplatnog i bezbednog povezivanja sveta i deli poklone u vrednosti od sedam miliona američkih dolara! Globalni velikan među aplikacijama za razmenu poruka obeležava sedmu godišnjicu postojanja - potvrdivši da je moguće… »

114.000 dolara za digitalnu mačku — igra CryptoKitties okupirala Ethereum blockchain

StartIt 08.12.2017
Mačke su stupile na blockchain i napravile pometnju među vlasnicima Ethera. CryptoKitties je nova igra u kojoj se kupuju i uzgajaju kripto mačke, a platforma na kojoj se sve dešava je Ethereum blockchain. Kako to već ide kada se radi o mačkama… »

Kako otkazati poslatu SMS poruku (foto)

Mondo 08.12.2017
Neki telefoni nude i ovu opciju, ali morate je prvo aktivirati, a potom i biti brzi! Koliko puta ste pogrešno poslali SMS poruku ili zažalili što ste je poslali? Ako poput mejla želite da budete u mogućnosti da otkažete slanje SMS poruke, čije ste… »

Ruski astronaut moraće da igra "žmurke" u svemiru

N1 Info 08.12.2017
Nova posada od tri astronauta kreće 17. decembra na Međunarodnu svemirsku stanicu, a jedan od njih, Rus Anton Škaplerov, imaće posebnu misiju - moraće da se igra "žmurke". Svemirska misija kreće u orbitu ruskom letelicom "Sojuz MS-07", a osim… »