Nauka & Tehnologija arhiva vesti 08.12.2017

Instagram testira zasebnu aplikaciju za slanje poruka

Benchmark 08.12.2017
Instagram trenutno testira Direct, novu messaging aplikaciju, koja je prethodno bila deo Instagram aplikacije. Kompanija je praktično izvukla funkciju za direktne poruke iz instagrama i ubacila je u novu aplikaciju, pretvarajući je u svojevrstan… »

Uživajte uz mts TV šest meseci besplatno

PC Press 08.12.2017
Svim novim korisnicima koji potpišu ugovor na dve godine mts je omogućio besplatno korišćenje TV paketa u prvih šest meseci. Na taj način, korisnici će moći da uživaju u programima na preko 200 kanala, među kojima su i bogat filmski i serijski… »

YouTube lansira novi servis za muzičke sadržaje

PC Press 08.12.2017
Novi servis za emitovanje muzičkih sadržaja platforme YouTube trebalo bi da se pojavi u martu sledeće godine, a pod imenom Remix. Bloomberg-ov izveštaj potvrđuje ranije spekulacije da YouTube planira da poveže YouTube Red naloge korisnika sa… »

Devil May Cry HD Collection najavljen za PC, Xbox One i PS4

Benchmark 08.12.2017
Capcom je potvrdio planove u pogledu mogućnosti pojave Devil May Cry HD Collection za PC, Xbox One i PS4. Igra stiže 13. marta 2018. godine, a u kolekciju su uključeni Devil May Cry 1, 2 i 3: Special Edition, a ovo će biti prvi put da će i prve dve… »

Instagram uveo najveće promene u poslednjih par godina

Nova energija 08.12.2017
Instagram je uveo najveće promene još od 2013. godine, prenosi Independent. Reč je o dve nove opcije: Stories Highlights i Stories Archive, koje pomažu da vaše priče i video-snimci ostanu sačuvani, umesto da se kao do sada brišu nakon 24 sata… »

Samo za one kojima je uvek malo memorije na telefonu

Vesti online 08.12.2017
Ma koliko prostora imali na smartfonu, ima onih korisnika koji ga uvek iskoriste. Biće zanimljivo videti ko će uspeti da "popuni" memoriju od 512 gigabajta. Naime, Samsung počinje proizvodnju prvog ugrađenog, univerzalnog Flash Storage (eUFS) rešenja… »

Viber proslavlja 7 godina besplatnog i bezbednog povezivanja sveta

Kurir 08.12.2017
Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, proslavlja sedmu godinu postojanja – zadržavajući posvećenost svom primarnom cilju - da povezuje korisnike bezbedno i besplatno, bez obzira na to ko su i odakle potiču. Korisnici… »

114.000 dolara za digitalnu mačku — igra CryptoKitties okupirala Ethereum blockchain

StartIt 08.12.2017
Mačke su stupile na blockchain i napravile pometnju među vlasnicima Ethera. CryptoKitties je nova igra u kojoj se kupuju i uzgajaju kripto mačke, a platforma na kojoj se sve dešava je Ethereum blockchain. Kako to već ide kada se radi o mačkama… »

Kako otkazati poslatu SMS poruku (foto)

Mondo 08.12.2017
Neki telefoni nude i ovu opciju, ali morate je prvo aktivirati, a potom i biti brzi! Koliko puta ste pogrešno poslali SMS poruku ili zažalili što ste je poslali? Ako poput mejla želite da budete u mogućnosti da otkažete slanje SMS poruke, čije ste… »

Ruski astronaut moraće da igra "žmurke" u svemiru

N1 Info 08.12.2017
Nova posada od tri astronauta kreće 17. decembra na Međunarodnu svemirsku stanicu, a jedan od njih, Rus Anton Škaplerov, imaće posebnu misiju - moraće da se igra "žmurke". Svemirska misija kreće u orbitu ruskom letelicom "Sojuz MS-07", a osim… »