Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Sramna odluka Hrvatske: Ratnom zločincu Praljku ostaju odlikovanja

Večernje novosti 12.12.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović neće oduzeti odlikovanja pokojnom generalu jer ih je dobio za odbranu od "velikosrpske agresije" Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Bjelovaru da neće oduzeti odlikovanja… »

Crnogorski jezik međunarodno priznat

Politika 12.12.2017
PODGORICA – Komitet Kongresne biblioteke iz Vašingtona priznao je crnogorski jezik i Crna Gora je dobila međunarodni kod za jezik, saopšteno je iz Nacionalne biblioteke Crne Gore. Biblioteka „Đurđe Crnojević” je pre devet godina zatražila… »

BiH, vetar srušio minaret na džamiji

RTS 12.12.2017
Jak vetar u Tešnju, u Zeničko-dobojskom kantonu BiH, srušio je minaret džamije u tom mestu, pritom niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta na tom verskom objektu i nekoliko obližnjih. Kantonalni MUP je potvrdio da je minaret… »

Birjukov:Rusija ne organizuje državne udare, već Zapad

RTV 12.12.2017
PODGORICA - Član Predsedništva ruske partije Rodina, Fjodor Birjukov, izjavio je danas u Podgorici da Rusija ne organizuje državne udare ni zvanično, ni nezvanično, već da to čine zapadne sile. Birjukov je to rekao na zajedničkoj konferenciji za… »

Tragedija kod Goražda: Zapalila se pred očevom vikendicom, iza sebe ostavila dvoje maloletne dece

Blic 12.12.2017
Brezanka Lejla Bulbulušić (39) počinila je juče samoubistvo u blizini Goražda polivši se benzinom, a potom i zapalivši ispred vikendice svog oca. Tragedija se dogodila oko podne u selu Cagarići, udaljenom 20-ak kilometara od Goražda. Kako je za… »

Hag: Simatović na privremenoj slobodi do 19. januara

Al Jazeera 12.12.2017
Proces Stanišiću i Simatoviću posljednji je u kojem će sudije utvrđivati jesu li bivši zvaničnici Srbije krivi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Haški tribunal pustio je na privremenu slobodu bivšeg operativca Službe državne… »

Dodik: Ogromno nepoverenje Srba prema Sudu i Tužilaštvu BiH

Blic 12.12.2017
Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da je nepoverenje Srba prema Sudu i Tužilaštvu BiH ogromno jer su to veštačke institucije napravljene da bi sudile Srpskoj i Srbima. Komentarišući najavu da bi Tužilaštvo BiH moglo da zatraži… »

Hrvatski poslanik: U Plitvičkim jezerima plivaju fekalije, deterdženti, pesticidi...

Kurir 12.12.2017
Tom Nacionalnom parku preti nepopravljiva šteta usled prekomerne gradnje i ispuštanja septičkih jama u prirodu. Bunjac je, naime, javnosti predočio nalaze Hrvatskog zavoda za javno zdravlje, koje je na zahtev DORH-a 19. jula uzelo uzorke na tri… »

Zaev: Podržaćemo Kosovo

Alo 12.12.2017
Makedonski premijer Zoran Zaev, upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u UNESKO, izjavio je danas da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima". "Istovremeno, znate da je i Republika Srbija naš sused tako da je… »

Izetbegović: Kosovo ne može biti priznato bez konsenzusa u Predsedništvu BiH

Politika 12.12.2017
SARAJEVO- Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da Kosovo ne može biti priznato dok za takvu odluku ne bude konsenzusa u Predsedništvu BiH. „Nikakva se koplja ne lome na pitanju priznanja Kosova. Tog priznanja ne može… »