Društvo arhiva vesti 12.12.2017

Otvoren "Državni data centar"-"srce i duša" telekomunikacija

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Prvi "Državni data centar" otvoren je danas u Beogradu, a u njemu će biti smeštena ključna informaciono- komunikaciona infrastruktura države, odnosno "srce i duša" srpskih telekomunikacija i informacionih tehnologija. To će, kako je… »

NATO: u Nišu obučava iračke medicinske eksperte

Blic 11.12.2017
NATO obučava iračke medicinske eksperte u saradnji sa Srbijom, a tronedeljni kurs za stručnjake iz iračkih bezbednosnih snaga počeo je početkom decembra u srpskom centru za vojnu logističku obuku u Nišu, saopštio je danas NATO. "Kurs je razvijen… »

Oprez, pojavio se novi računarski virus – "spajder"

RTS 12.12.2017
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić upozorila je na sve češće i masovnije sajber napade, istakavši da se pojavio novi računarski virus – "spajder". Matićeva je upozorila je da taj, kako ga je… »

AMSS: Vetar stvara snežne nanose preko planinskih prevoja

Novi magazin 12.12.2017
Saobraćaj se u Srbiji odvija uz pojačan vetar, a posebna opreznost neophodna je preko planinskih prevoja, gde vetar stvara snežne nanose, pri čemu je i vidljivost smanjena, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Pored vejavice i jakog… »

Prognoza: U utorak suvo, vetrovito i toplije, do 18 stepeni

Večernje novosti 12.12.2017
U Srbiji će u utorak biti umereno oblačno, suvo, vetrovito i toplije. Vetar će biti umeren i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i sa udarima olujne jačine. U Srbiji će u utorak biti umereno oblačno, suvo… »

Iskustva građana sa kontrolorima Busplusa

RTS 12.12.2017
Zaštitniku građana od početka godine stiglo je 28 pritužbi građana na rad Busplus kontrolora. Najčešće su ukazivali na to da ih kontrolori, kada ih uhvate bez karte, vređaju, izbacuju iz prevoza, prete komunalnom policijom. Ispostavilo se da su… »

Šarčević: Uvođenje IT sektora u sistem obrazovanja za osuđenike

Novi magazin 12.12.2017
Ministаr prosvete, nаuke i tehnološkog rаzvojа Mlаden Šаrčević kazao je danas da je sledeći korak ministarstva uvođenje novih profila, uključujući IT, u sistem obrazovanja koji se primenjuje za osuđenike u Kazneno popravnim zavodima i… »

Diković u Libanu

Danas 11.12.2017
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković počero je danas posetu mirovnoj misiji UN u Libanu (UNIFIL), u kojoj je angažovan najbrojniji kontingent srpskih "plavih šlemova" - 177, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Diković je… »

Danas je krajnji Rok: Evo šta čeka one koji nisu izabrali profesionalnog upravnika zgrade! Koliko će to da košta, a kome…

Kurir 12.12.2017
BEOGRAD - Rok za registraciju stambenih zajednica i izbor upravnika ističe danas, zbog čega će komunalni inspektori svima koji nisu ispunili ovu obavezu pokucati na vrata u sledećih nekoliko nedelja sa novim krajnjim rokom. Iako svega 15 odsto zgrada… »

Porodica žene zaražene HIV-om: Tužilac da se uključi

Danas 12.12.2017
Porodica žene iz južnobačkog okruga koja je zaražena virusom HIV-a putem transfuzije a koja je nakon toga preminula obratila se danas javnosti pojašnjavajući ceo slučaj i pozivajući tužioca u Novom Sadu da hitno ispita sve okolnosti ovog slučaja… »