Društvo arhiva vesti 12.12.2017

Otvoren "Državni data centar"-"srce i duša" telekomunikacija

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Prvi "Državni data centar" otvoren je danas u Beogradu, a u njemu će biti smeštena ključna informaciono- komunikaciona infrastruktura države, odnosno "srce i duša" srpskih telekomunikacija i informacionih tehnologija. To će, kako je… »

NATO: u Nišu obučava iračke medicinske eksperte

Blic 11.12.2017
NATO obučava iračke medicinske eksperte u saradnji sa Srbijom, a tronedeljni kurs za stručnjake iz iračkih bezbednosnih snaga počeo je početkom decembra u srpskom centru za vojnu logističku obuku u Nišu, saopštio je danas NATO. "Kurs je razvijen… »

Oprez, sve češći sajber upadi; Sad napada "Spajder"

B92 12.12.2017
Beograd -- Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić upozorila je danas na sve češće i masovnije sajber napade. Matić je to izjavila povodom upozorenja Nacionalnog CERTA u Republici Srbiji RATEL-a o… »

Vozači, smanjite gas: Jak vetar otežava vožnju, magla smanjuje vidljivost

Kurir 12.12.2017
Auto-moto savez Srbije upozorava jutros vozače na pojačan vetar u košavskom području, sa jačim bočnim udarima koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena. Posebna opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih… »

Proleće u decembru, ali se pripazite vetra

Mondo 12.12.2017
U Srbiji danas umereno oblačno, suvo, vetrovito i toplije, sa temperaturom do 18 stepeni. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Vetar će biti umeren i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i sa udarima olujne jačine… »

"Kontrolor nema pravo da legitimiše putnika"

Vesti online 12.12.2017
Zaštitniku građana od početka godine stiglo je 28 pritužbi građana na rad Bus-plus kontrolora. Najčešće su ukazivali na to da ih kontrolori, kada ih uhvate bez karte, vređaju, izbacuju iz prevoza, prete komunalnom policijom. - Ispostavilo se da… »

Osuđenici su nam dobro obrazovani

Mondo 12.12.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas KPZ Požarevac - Zabela u kome se realizuju programi osnovnog i srednjeg obrazovanja osuđenika. Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija Nakon obilaska učionica i… »

Diković završio posetu pripadnicima Vojske Srbije u Libanu

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, završio je danas obilazak kontingenta Vojske Srbije u Libanu, angažovanog u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL). General Diković sastao se u Komandi misije… »

Evo šta će se desiti onima koji nisu izabrali upravnika zgrade

Vesti online 12.12.2017
Rok za registraciju stambenih zajednica i izbor upravnika ističe danas, zbog čega će komunalni inspektori svima koji nisu ispunili ovu obavezu pokucati na vrata u sledećih nekoliko nedelja sa novim krajnjim rokom. Iako svega 15 odsto zgrada u celoj… »

Porodica zaražene HIV-om putem transfuzije traži otvaranje slučaja i izjašnjavanje nadležnih

Radio 021 12.12.2017
Advokati porodice žene koja je bila inficirana HIV-om posle transfuzije krvi, a potom i preminula, saopštili su da porodica smatra nužnim da se povodom ovog slučaja nadležni izjasne da li su ispoštovana sva pravila dobre laboratorijske prakse, kao i… »