Ekonomija arhiva vesti 12.12.2017

Dinar danas jači, kurs prema evru 119,53

Blic 12.12.2017
Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 119,5319 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Srpska valuta je slabija prema evru za 0,8 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem jača za 3,3 procenta. Od… »

Savić predložen za novi mandat u NBS

B92 12.12.2017
Beograd -- Odbor Skupštine Srbije za finansije predložio je parlamentu da Nebojšu Savića ponovo izabere za predsednika Saveta guvernera NBS. Savić je na sednici Odbora tokom predstavljanja kandidata rekao da će se u narednom periodu fokusirati na… »

Radnike Puteva niko nije primio

Danas 12.12.2017
Predali zahteve Vladi, odgovor za 15 dana. Niko iz Vlade Srbije jutros nije primio, ni saslušao 20 radnika Puteva iz Požege koji su protestovali od 8.30 do podneva ispred zgrade u Nemanjinoj 11. Radnici su tražili da ih neko primi i sasluša njihove… »

Udar na internet švercere, inspektori češljaju fejsbuk i instagram prodavce: Prodaja putem društvenih mreža pod lupom, a…

Kurir 12.12.2017
BEOGRAD - Osim tradicionalne realne sive ekonomije, u zamahu je i ona u sivoj zoni trgovine koja se obavlja preko društvenih mreža i to naročito akcizne robe. Država se ozbiljno priprema da se uhvati u koštac i sa ovom virtualnom pošasti za koje… »

AmCham: Srpska klima povoljnija za investitore, potrebne dalje reforme

Glas Amerike 12.12.2017
Srbiju očekuje otvaranje dva nova poglavlja u ponedeljak, raspravlja se o budžetu za sledeću godinu, a invesitori ocenjuju sve ove pomake kao pozitivne i kažu, prema istraživanju Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), da je Srbija bolja za… »

Intervju Šandor Čanji: Vojvođanskoj banci ne menjamo ime

Večernje novosti 12.12.2017
Šandor Čanji, generalni direktor OTP banke, za "Novosti": Želimo da zauzmemo prvo mesto u Srbiji. POSLE 10 godina prisustva na srpskom tržištu, OTP banka, kao najznačajniji "igrač" na bankarskom tržištu u Mađarskoj, ovih dana je privela kraju… »

Smanjenje javnog duga oborilo devizne rezerve

Kamatica 12.12.2017
Devizne rezerve Narodne banke Srbije iznosile su na kraju novembra 2017. godine 10,1 milijardu evra, što je za 655,4 miliona evra manje nego prethodnog meseca, saopštila je Narodna banka Srbije. Neto devizne rezerve (umanjene za devizna sredstva banaka… »

Azijske berze: Ulagači oprezni, dolar stabilan

Gde investirati 12.12.2017
Nakon tri dana rasta cena akcija, na azijskim berzama u utorak se trguje oprezno jer ulagači nisu voljni da rizikuju uoči odluke američke centralne banke o kamatnim stopama, dok je dolar stabilan. Na Tokijskoj berzi Nikkei indeks je oko 6,00 sati bio u… »

Šta se krije iza smene direktora aerodroma Ponikve?

Danas 12.12.2017
I pored nesuvislih objašnjenja gradske vlasti o smeni Saše Savića sa mesta direktora užičkog JP Aerodrom Ponikve, u javnosti preovladava stav da se iza toga kriju interesi vladajuće koalicije u Užicu, koju predvodi SNS. Interesi da na tom mestu… »

Sa šaltera odlazi "mica ubica" Stević: Digitalizacijom do javne uprave okrenute građanima

Večernje novosti 12.12.2017
Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave istakao da nove tehnologije pomažu i olakašavaju život građanima, ali ga olakšavaju i samim službenicima. Digitalizacija nam omogućava da stvorimo uslužnu javnu upravu okrenutu… »