Izvor: Auto blog arhiva vesti 12.12.2017

Ares Panther – De Tomaso Pantera za 21. vek

Auto blog 12.12.2017
Ares Design iz Modene je najavio novi supersportski automobil koji će se bazirati na Lamborghini Huracanu, ali je izgled inspirisan De Tomao Panterom iz sedamdesetih godina prošlog veka. Ovde dakle imamo modernu interpretaciju Pantere koja se pojavila… »

VIDEO: Kako je Porscheov traktor osvojio Nirburgring

Auto blog 12.12.2017
Nešto više od 12 minuta za krug na Nirburgringu ne zvuči impresivno, čak ni u konkurenciji karavana, ali u ovom slučaju svi mogu da budu zadovoljni. Porsche Panamera Sport Turismo Turbo ovoga puta nije jurila Mercedesov rekord u konkurenciji… »

Tesla primila preko 1.230 rezervacija za Semi?

Auto blog 12.12.2017
Ako se brojevi rezervacija vode po sekvencijalnom redu, odnosno, jedna za drugom, onda postoje velike šanse da je, do danas, Tesla primila čak 1.230 istih za prvi električni kamion na svetu, Tesla Semi. Naime, na instagram profilu Elemental Landscapes… »

Cene za novi Mercedes CLS

Auto blog 12.12.2017
Mercedes je saopštio nemačke cene za novi CLS koji će se na početku nuditi sa tri motora (dva dizelaša i jedan benzinac), pri čemu će svi imati standardni 4MATIC pogon na sva četiri točka. Dakle, prodaja novog CLS-a u Nemačkoj startuje od marta… »

Prodaje se kragujevački Fiat 500L u kome se vozio papa

Auto blog 12.12.2017
U istoriji će ostati zabeleženo da su dva vozila proizvedena u Srbiji, makar nakratko, korišćena kao službeni "papamobili". Priča o dva FIAT-a 500L u kojima se prilikom svoje posete Sjedinjenim Državama u septembru 2015. vozio papa Franja, dobiće… »

Ponovo najavljen novi Volkswagen Jetta

Auto blog 12.12.2017
Iz Volkswagena stižu novi detalji o još jednom njihovom novitetu. To je nova Jetta čija oficijelna prezentacija će se po poslednjim informacijama održati januara sledeće godine na NAIAS sajmu automobila, pri čemu kao najava služe i ovi novi teaser… »

Mercedes će na CES-u pokazati novi infotainment sistem

Auto blog 12.12.2017
Mercedes će na najvećem svetskom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, popularnom CES-u, početkom januara predstaviti novi infotainment sistem koji će se isporučivati sa svim novim modelima, počevši od A pa do S klase. Sistem nosi naziv… »

Japanski auto giganti najavljuju gradnju stanica za punjenje automobila vodonikom

Auto blog 12.12.2017
Konzorcijim japanskih kompanija planira da u sledećoj godini osnuje kompaniju za potrebe gradnje više stanica za punjenje automobila vodonikom kako bi podstakli zanimanje na tržištu za vozila na gorive ćelije. U Japanu trenutno ima oko 2.200… »

Rimac Automobili – od viljuškara do Jaguara

Auto blog 12.12.2017
Da li postoje bajke u biznisu, pogotovo automobilskom? Ne postoje, postoji ili opstanak ili propast. Da li postoje bajke u biznisu, pogotovo automobilskom? Ne postoje, postoje samo opstanak i propast. Mnogi su probali, retki su uspeli, uz diskutabilno… »

Hyundai isporučio klijentima prve i30 N TCR automobile

Auto blog 12.12.2017
Hjundai motorsport je prošle nedelje izveo još jedan važan korak u svom prvom projektu namenjenom trkanju na kružnim stazama, isporučivši prve “i30 N TCR” automobile klijentskim ekipama. Po svoje takmičarske sprave u sedište firme u Alcenauu… »