Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 12.12.2017

"Standard" o komemoraciji Praljku: "Užase nisu pominjali"

B92 12.12.2017
Austrijski list “Standard“ objavio je članak o komemoraciji Slobodanu Praljku kojem ističu da su “hrvatski ministri bili na komemoraciji ratnom zločincu“. Članak započinje opisom svojevrsnog oltara koji je na središnjem zagrebačkom trgu… »

Crnogorci dobili svoj kod za jezik i on je CNR

B92 12.12.2017
Beograd -- Crna Gora dobila je međunarodni kod za crnogorski jezik u okviru ISO 639 međunarodnog standarda, pišu današnje "Novosti". Tu informaciju saopštio je direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" sa Cetinja Bogić… »

Hrvati na putu da unište blago - Plitvice pune fekalija

B92 12.12.2017
Zagreb -- Plitvička jezera u Hrvatskoj mogla bi da postanu močvara s obzirom na to da su pod stalnim uticajem zagađenja. Zagrebački "Večernji list" piše da tom Nacionalnom parku preti nepopravljiva šteta usled prekomerne gradnje i ispuštanja… »

Zaev: Kosovo u Unesko? Već znate da je to pitanje odloženo

B92 12.12.2017
Makedonija daje veliku podršku dijalogu koji je otvoren između Prištine i Beograda i u tom pravcu rešavanju svih otvorenih pitanja. To je izjavio makedonski premijer Zoran Zaev. On je to rekao u Prištini na pitanje novinara da li će Makedonija… »

Izetbegović se ponovo oglasio po kosovskom pitanju

B92 12.12.2017
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da Kosovo ne može biti priznato dok za takvu odluku ne bude konsenzusa u Predsedništvu BiH. "Nikakva se koplja ne lome na pitanju priznanja Kosova. Tog priznanja ne može biti dok za… »

Oluja pravi haos: Gorski kotar odsečen, u BiH lete krovovi

B92 12.12.2017
Zagreb, Ljubljana, Banjaluka -- Olujni vetar koji duva u celoj Hrvatskoj napravio probleme u saobraćaju. Slovenački premijer otkazao put u Pariz. U BiH letelo drveće i krovovi. Najgora je situacija u Gorskom kotaru koji je, prema pisanju hrvatskih… »

Kolinda: Neću oduzeti odličja Praljku i ostalima

B92 12.12.2017
Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović navela je da neće oduzimai odličja generalima koji su osušeni za ratni zločin. “Ti ljudi su dobili odličja za odbranu od velikosrpske agresije i ja im ta odličja neću oduzimati. Praksa se… »

Slovenački premijer nije mogao u Pariz zbog oluje

B92 12.12.2017
Ljubljana -- Slovenački premijer Miro Cerar morao je da otkaže put u Pariz, gde se održava sastanak o klimatskim promenama, zbog orkanskog vetra u Ljubljani. Hina prenosi da je iz Cerarovog kabineta saopšteno da će on umesto na skupu u Parizu popodne… »

Izetbegović: Granica između BiH i SRB utvrđena i neupitna

B92 12.12.2017
Sarajevo -- Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je državna granica između Srbije i BiH već utvrđena i neupitna. Kako je naveo, reč je o administrativnoj liniji razgraničenja između BiH i SR Jugoslavije, koju je Badinterova… »

"Borba protiv Rusije zahteva igranje i odbrane i napada"

B92 12.12.2017
Rusija dezinformisanjem nastoji da destabilizuje Zapadni Balkan i da podrije demokratske napore i napredak zemalja regiona. To je ocenio predsednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera i dodao da je za očekivati da će ta zemlja nastaviti da se… »