Izvor: BK TV arhiva vesti 12.12.2017

Kitarović odlučila: Neću oduzimati odlikovanja Slobodanu Praljku

BK TV 12.12.2017
Šok! Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske, izjavila je da neće oduzeti odlikovanja Slobodanu Praljku, jer ih je on dobio za odbranu od "velikosrpske agresije". Praljak je poslednjom optužnicom haškog tribunala pravosnažno osuđen na 20… »

Crna Gora dobila međunarodni kod za crnogorski jezik

BK TV 12.12.2017
Crna Gora dobila je međunarodni kod za crnogorski jezik u okviru ISO 639 međunarodnog standarda, pišu današnje "Večernje novosti". Tu informaciju saopštio je direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore "Ðurđe Crnojević" sa Cetinja Bogić… »

Preminuo Tigran Kalebota, bubnjar Psihomodo popa (foto, video)

BK TV 12.12.2017
Bubnjar zagrebačke grupe Psihomodo pop Tigran Kalebota iznenada je preminuo u 54. godini. Tu informaciju potvrdila je menadžerka benda za medije širom Balkana. Tigran Kalebota samo se srušio i umro, po svedočenju prijatelja, juče u popodnevnim… »

Užas: Profesorka se polila benzinom i zapalila

BK TV 12.12.2017
Profesorka L.M.B. (39) polila se benzinom, a zatim zapalila pored vikendice koja je u vlasništvu njenog oca u selu Cagarići nedaleko od Goražda. Kako je u izjavi ona se polila benzinom a potom i spalila pred vikendicom svog oca u Cagarićima. Horor na… »

Neverovatno mirna noć u Beogradu, Hitna pomoć intervenisala 85 puta

BK TV 12.12.2017
Noć u Beogradu protekla je mirno, a jutros je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su lake povrede zadobila dva muškarca, rekla je jutros Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Nezgoda se dogodila na novom Obrenovačkom drumu kod nadvožnjaka… »

Udarac Srbiji: Makedonija će podržati "Kosovo u svim procesima"

BK TV 12.12.2017
Ovo niko nije očekivao! Zoran Zaev, premijer Makedonije, izjavio je da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima". On je ovo odgovorio kada je upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u UNESKO-u. "Istovremeno, znate… »

Izetbegović opet o Kosovu: Priznanja nema bez koncenzusa

BK TV 12.12.2017
Kosovo ne može biti priznato dok za takvu odluku ne bude konsenzusa u Predsedništvu BiH, izjavio je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović. "Nikakva se koplja ne lome na pitanju priznanja Kosova. Tog priznanja ne može biti dok za takvu odluku ne… »

Mali: Sledeće godine kreće sređivanje svih podzemnih prolaza u centru grada

BK TV 12.12.2017
U okviru projekta „Da se radi i gradi po tvom“ za sedam dana stiglo 4.000 predloga sugrađana. "Očekujemo da u narednih nekoliko nedelja dobijemo još mnoštvo odličnih ideja, koje ćemo nakon toga postaviti na BG portal, gde će biti obavljeno… »

"Granica između Srbije i BiH već utvrđena i neupitna"

BK TV 12.12.2017
Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je državna granica između Srbije i BiH već utvrđena i neupitna. Reč je, kako kaže, po njemu o administrativnoj liniji razgraničenja između BiH i SR Jugoslavije, koju je Badinterova komisija… »

Nije imao nikakve zdravstvene probleme, ali je preminuo! Temperaturne promene odnele prvu žrtvu u Bosni!

BK TV 12.12.2017
Drastične promene temperature u Bosni i Hercegovini odnele su prvu žrtvu. Direktorka JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS-a, Sena Softić-Taljanović, za portal Avaz.ba potvrdila je da se radi o 30-godišnjem mladiću iz Sarajeva. Vanredno stanje u… »