Izvor: BK TV/Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Kitarović odlučila: Neću oduzimati odlikovanja Slobodanu Praljku

BK TV 12.12.2017
Šok! Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske, izjavila je da neće oduzeti odlikovanja Slobodanu Praljku, jer ih je on dobio za odbranu od "velikosrpske agresije". Praljak je poslednjom optužnicom haškog tribunala pravosnažno osuđen na 20… »

Crna Gora dobila međunarodni kod za crnogorski jezik

BK TV 12.12.2017
Crna Gora dobila je međunarodni kod za crnogorski jezik u okviru ISO 639 međunarodnog standarda, pišu današnje "Večernje novosti". Tu informaciju saopštio je direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore "Ðurđe Crnojević" sa Cetinja Bogić… »

Užas: Profesorka se polila benzinom i zapalila

BK TV 12.12.2017
Profesorka L.M.B. (39) polila se benzinom, a zatim zapalila pored vikendice koja je u vlasništvu njenog oca u selu Cagarići nedaleko od Goražda. Kako je u izjavi ona se polila benzinom a potom i spalila pred vikendicom svog oca u Cagarićima. Horor na… »

Udarac Srbiji: Makedonija će podržati "Kosovo u svim procesima"

BK TV 12.12.2017
Ovo niko nije očekivao! Zoran Zaev, premijer Makedonije, izjavio je da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima". On je ovo odgovorio kada je upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u UNESKO-u. "Istovremeno, znate… »

Izetbegović opet o Kosovu: Priznanja nema bez koncenzusa

BK TV 12.12.2017
Kosovo ne može biti priznato dok za takvu odluku ne bude konsenzusa u Predsedništvu BiH, izjavio je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović. "Nikakva se koplja ne lome na pitanju priznanja Kosova. Tog priznanja ne može biti dok za takvu odluku ne… »

"Granica između Srbije i BiH već utvrđena i neupitna"

BK TV 12.12.2017
Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je državna granica između Srbije i BiH već utvrđena i neupitna. Reč je, kako kaže, po njemu o administrativnoj liniji razgraničenja između BiH i SR Jugoslavije, koju je Badinterova komisija… »

Nije imao nikakve zdravstvene probleme, ali je preminuo! Temperaturne promene odnele prvu žrtvu u Bosni!

BK TV 12.12.2017
Drastične promene temperature u Bosni i Hercegovini odnele su prvu žrtvu. Direktorka JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS-a, Sena Softić-Taljanović, za portal Avaz.ba potvrdila je da se radi o 30-godišnjem mladiću iz Sarajeva. Vanredno stanje u… »

Horor na Dravi: Umesto ribe upecao ljudsku glavu

BK TV 12.12.2017
Ivica K. iz Pitomače nije mogao da veruje kada je iz reke Drave umesto ribe izvukao ljudsku glavu! Iskusni ribar kaže da je osetio da mu se udica zakačila za nešto. Prvo je mislio da je panj, ali je onda usledio šok od kog i dalje ne može da se… »

Vanredno stanje u regionu: Jak vetar nosi sve pred sobom! (foto, video)

BK TV 12.12.2017
Na području grada Banjaluka duva snažan vetar koji je prouzrokovao štete širom grada. Prema informacijama iz Hidrometerološkog zavoda udari vetra na području Banjaluke tokom noći bili su i do 116,64 kilometara na sat, a trenutno su oko 60 do 70… »

Ceo svet udario na prve srpske komšije: Hrvatsku svi vide kao remetilački faktor i potpaljivač ratova!

BK TV 12.12.2017
Prema nedavno objavljenom "Indeksu dobre zemlje" Hrvatska je i dalje na 40. mestu od 163 zemlje sveta i s obzirom na veličinu veoma je dobra u nauci i tehnologijama, ali je zato u oblasti bezbednosti ocenjena kao praktično ozbiljan remetilački faktor… »