Izvor: Blic arhiva vesti 12.12.2017

Svi Vučićevi selfiji sa državnicima na samitu u Parizu

Blic 12.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije odoleo trendu, pa je tokom boravka u Parizu ispozirao na više selfija sa državnicima više evropskih zemalja. Međutim, prvi put nije Vučić bio zadužen za slikanje, već osoba koja je tokom ručka sedela… »

Nastavljena sednica, poslanici o Dinkiću, pretnjama smrću poslanici, Vaciću, ko je koliko sekundi imao reč...

Blic 12.12.2017
U Skupštini Srbije nastavak rasprave o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu danas je obeležilo javljanje poslanika po povredama Poslovnika, pa su tako predsedavajućem merili koliko je kome dao minuta za postavljanje poslaničkih pitanja… »

Vulin: Makedonski premijer Zaev nije održao reč po pitanju Kosova

Blic 12.12.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da makedonski premijeri Zoran zaev nije održao reč, jer je poručio Prištini da može da računa na podršku Makedonije "u svim procesima". Vulin je reagovao na odgovor makedonskog premijera Zaeva, koji je na… »

"Mon amie, Aleksandar ": Makron dočekao Vučića u Jelisejskoj palati, potvrdio dolazak u Srbiju u prvoj polovini 2018.

Blic 12.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji dve zemlje. Na sastanku, održanom na brodu kojim su se visoke zvanice vozile… »

Dačić u Briselu: Srbija, uz Crni Goru, lider u pristupanju EU

Blic 12.12.2017
Potpredsedik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, poručio je danas u Briselu da je prvi strateški spoljnopolitički prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, te da su stoga legitimna očekivanja zvaničnog Beograda da će… »

Šojgu: Deo ruskog kontingenta već se vraća iz Sirije

Blic 12.12.2017
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su određeni elementi ruskog vojnog kontingenta u Siriji već započeli povratak u Rusiju, javila je ruska agencija RIA Novosti, a prenosi Rojters. Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je naredio… »

Velika eksplozija gasa: U Austriji poginula jedna osoba, vanredno stanje u Italiji zbog poremećene isporuke gasa (video)

Blic 12.12.2017
U eksploziji gasne stanice u Baumgartenu, koja se dogodila jutros, jedna osoba je zadobila povrede opasne po život, od kojih je preminula. Iz Austrije je prekinut dalji transport gasa ka jugu i jugoistoku, a to pogađa posebno Slovačku, Sloveniju… »

"Uozbiljite se i ubrzajte": Šta je EU poručila Srbiji otvaranjem dva umesto tri poglavlja

Blic 12.12.2017
Od tri potpuno spremna, Srbija je juče u Briselu otvorila dva pregovaračka poglavlja sa EU, ali i dobila ozbiljnu “packu” kada je reč o vladavini prava. Poruka koju je Unija poslala jeste da mora da se radi više, ali i da rokovi moraju da se… »

Šutanovac i Janković vratili nagradu "Najevropljanin"

Blic 12.12.2017
Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke (DS), vratio je nagradu "Najevropljanin", koju je dobio u 2010. godini za uspešno sprovedenu reformu Vojske Srbije, i naveo da ne želi da učestvuje u "manipulisanju evropskim vrednosima" u trenutku kada… »

Amnesti: Imamo dokaze, zemlje EU su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji

Blic 12.12.2017
Zemlje članice Evropske unije su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" (AI) u danas objavljenom izveštaju. AI u najnovijem izveštaju optužuje EU da zatvara oči pred… »