Izvor: Kurir arhiva vesti 12.12.2017

(Foto) predsednik nije odoleo trendu: Vučić uslikao selfi u Jelisejskoj palati

Kurir 12.12.2017
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Jelisejsku palatu na svečani ručak koji francuski predsednik Emanuel Makron priređuje za šefove država i vlada, učesnike konferencije o klimi, a da nije odoleo trendu tzv. "selfija"… »

Amandmanima nigde kraja, vremena sve manje Šešelj žestoko otvorio sednicu o budžetu: Da se ovo desilo našim precima, vlast…

Kurir 12.12.2017
BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu, a na dnevnom redu su amandmani na predloženi budžet za 2018. godinu. Poslanici su početak rada iskoristili da postave pitanja Vladi Srbije… »

Srdačan susret sa makronom u Parizu: Vučić danas na Samitu o klimatskim promenama

Kurir 12.12.2017
PARIZ - U Parizu je danas počeo samit o klimatskim promenama na kojem svetski lideri raspravljaju o investicijama i finansiranju projekata u borbi protiv globalnog zagrevanja. Vučić je sinoć, po dolasku u Pariz, prisustvovao svečanoj večeri, koju je… »

Radni ručak u Briselu: Dačić danas sa šefovima diplomatije članica EU, tema: proširenje Unije

Kurir 12.12.2017
BRISEL - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovaće danas na radnom ručku ministara inostranih poslova država članica Evropske unije i država kandidata, koji se organizuje u okviru estonskog predsedavanja Savetu… »

Šojgu potvrdio: Ruska vojska se vraća kući iz Sirije!

Kurir 12.12.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je u ponedeljak Ministarstvu odbrane povlačenje ruskih trupa iz Sirije, istakavši da su Moskva i Damask posle dvogodišnje vojne kampanje ispunile svoju misiju uništenja Islamske države. On je to rekao tokom… »

Evropa ostaje bez gasa? I Srbija ugrožena! Italija proglasila vanrednu situaciju zbog stravične eksplozije u Austriji!

Kurir 12.12.2017
Vatrogasci, ambulantne službe i spasilački helikopteri poslati su na područje na kojem se dogodio incident. Do eksplozije je došlo u gasnom čvorištu Baumgarten, do kojeg dolaze gasovodi koji dovode gas za snabdevanje Austrije. Gasno čvorište… »

Šutanovac i Janković razočarani: Vratili nagradu Najevropljanin koju su dobili 2010. godine

Kurir 12.12.2017
Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke, vratio je nagradu "Najevropljanin", koju je dobio u 2010. godini za uspešno sprovedenu reformu Vojske Srbije, i naveo da ne želi da učestvuje u "manipulisanju evropskim vrednosima" u trenutku kada EU… »

Amnesti optužuje EU: Zemlje Unije su saučesnici u zlostavljanju migranata u Libiji

Kurir 12.12.2017
AI u najnovijem izveštaju optužuje EU da zatvara oči pred brutalnim taktikama libijske obalske straže i opasnim pritvorskim objektima. Ova grupa za zaštitu ljudskih prava sa sedištem u Londonu navodi i da libijska obalska straža prima mito od… »

Vojna policija u akciji: Privedeno troje iz Vojne bolnice u Nišu

Kurir 12.12.2017
BEOGRAD - Vojna policija privela je tri osobe iz Vojne bolnice u Nišu zbog zloupotrebe službenog položaja. Kako se navodi u saopštenju, u saradnji s Vojnobezbednosnom agencijom, tužilaštvom i Zdravstvenom inspekcijom u Nišu, nakon višemesečnog… »

Kolinda brani ratnog zločinca: Neću da oduzmem Praljku odlikovanja

Kurir 12.12.2017
Praljak je poslednjom optužicom haškog tribunala pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora za ratni zločin počinjen na delu tertiroije BiH. On je posle izricanja presude u sudnici tribunala popio ciijanod, a nekoliko sati kasnije umro je u jednoj od… »