Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Kolinda brani ratnog zločinca: Neću da oduzmem Praljku odlikovanja

Kurir 12.12.2017
Praljak je poslednjom optužicom haškog tribunala pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora za ratni zločin počinjen na delu tertiroije BiH. On je posle izricanja presude u sudnici tribunala popio ciijanod, a nekoliko sati kasnije umro je u jednoj od… »

Crnogorci više ne pričaju srpski: Dobili međunarodni kod za crnogorski jezik!

Kurir 12.12.2017
Tu informaciju saopštio je direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" sa Cetinja Bogić Rakočević, navodeći da će oznaka za crnogorski jezik biće CNR. Odluku je, kako se navodi, doneo Ujedinjeni savetodavni komitet za kodifikaciju… »

Vetar oduvao minaret u tešnju: Oluja oštetila Čaršijsku džamiju

Kurir 12.12.2017
Niko nije nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta i na tom verskom objektu i na nekoliko obližnjih. Kantonalni MUP je potvrdio da je minaret srušen i da pritom nije bilo povređenih osoba. Minaret je srušen na Ferhad-begovoj džamiji, u… »

Stravično samoubistvo kod goražda: Polila se benzinom i zapalila

Kurir 12.12.2017
Kako je potvrđeno iz Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona (MUP SBK-a), samoubistvo se dogodilo u nedelju, 11. decembra, oko 19 sati. "Dežurnoj službi Policijske stanice Goražde u nedelju se javio rukovodilac smene PU Novi… »

Hrvatski poslanik: U Plitvičkim jezerima plivaju fekalije, deterdženti, pesticidi...

Kurir 12.12.2017
Tom Nacionalnom parku preti nepopravljiva šteta usled prekomerne gradnje i ispuštanja septičkih jama u prirodu. Bunjac je, naime, javnosti predočio nalaze Hrvatskog zavoda za javno zdravlje, koje je na zahtev DORH-a 19. jula uzelo uzorke na tri… »

(Video) Zaev: Makedonija podržava dijalog Prištine i Beograda

Kurir 12.12.2017
On je to rekao u Prištini na pitanje novinara da li će Makedonija podržati učlanjenje Kosova u Unesko. "Znate da je to pitaje odloženo. Ne znam tačno kada će se rešavati, ja se nadam da će se paralelno sa tim rešavati i bilateralni odnosi Kosova… »

(Video) Vetar pravi haos u BiH: Leteli krovovi, oboreno drveće, vanredno stanje na putu ka Banjaluci!

Kurir 12.12.2017
Jaki udari vetra zabeleženi su i na ostalim putevima u BiH, a posebno na deonicama u planinskim predelima. Iz BIHAMK vozače upozoravaju na mogućnost urušavanja stabala, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na putnom pravcu… »

Srbin ne može da bude direktor baleta u Splitu? Ivan predložio Mujića, pa dobio skandalozan odgovor!

Kurir 12.12.2017
Lemo je rekoa da je "para počela da mu izlazi na uši" kada mu je rečeno da "Srbin ne može biti na čelu baleta". "Pišem ovaj citat zgrožen nad samim sobom i činjenicom da ovaj detalj moram učiniti javnim, ali to je "bio okidač". Uopšte nije… »

Tragedija u Sarajevu: Čovek preminuo usled drastičnih promena vremena

Kurir 12.12.2017
Radi se o potpuno zdravom momku koji nije imao ni srčane ni bilo koje druge zdravstvene probleme, kazala je. Iako je ovo prvi smrtni slučaj, Softić naglašava da se sve veći broj mladih javlja u službe Hitne medicinske pomoći. Da bi se što… »

Zločin u Bijeljini: Majka i sin dobili 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika

Kurir 12.12.2017
Rada, koja je priznala ubistvo, osuđena je na 15 godina zatvora, dok je njen sin Mladen, poznatiji po nadimku Arkan, dobio šest i po godina zbog pomaganja u zločinu. "Donesena je presuda Vrhovnog suda RS kojom su kao neosnovane odbijene žalbe i… »