Izvor: N1 Info arhiva vesti 12.12.2017

Crnogorski jezik međunarodno priznat, dobio kod

N1 Info 12.12.2017
Komitet Kongresne biblioteke iz Vašingtona priznao je crnogorski jezik i Crna Gora je dobila međunarodni kod za jezik, saopšteno je iz Nacionalne biblioteke Crne Gore. Biblioteka "Đurđe Crnojević" je pre devet godina zatražila kodifikaciju… »

Privedene tri osobe iz Vojne bolnice u Nišu

N1 Info 12.12.2017
Vojna policija privela je tri osobe iz Vojne bolnice u Nišu zbog zloupotrebe službenog položaja. Kako se navodi u saopštenju, u saradnji s Vojnobezbednosnom agencijom, tužilaštvom i Zdravstvenom inspekcijom u Nišu, nakon višemesečnog angažovanja… »

Vučić sa Makronom: Predsednik Francuske u Srbiji pre leta

N1 Info 12.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji. Na sastanku održanom na brodu, kojim su se visoke zvanice vozile od Jelisejske… »

Olujni vetar u BiH rušio krovove, stotine zgrada oštećeno

N1 Info 12.12.2017
Olujni vetar koji je noćas pogodio BiH izazvao je veliku materijalnu štetu u brojnim gradovima, ali u tom nevremenu nije bilo povređenih, saopštile su jutros službe civilne zaštite. Vetar koji je na planinama i visoravnima duvao brzinom većom od… »

Haški sud pustio Simatovića na privremenu slobodu

N1 Info 12.12.2017
Međunarodni sud u Hagu pustio je na privremenu slobodu bivšeg operativca Službe državne bezbednosti (SDB) Srbije Franka Simatovića-Frenkija, kome se sudi po optužnici za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, 1991-95. godine. Kako je saopštio taj sud… »

Janković: PSG će podržati Đilasa na beogradskim izborima

N1 Info 12.12.2017
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da su svi organi tog pokreta potvrdili rešenost da podrže Dragana Đilasa, u slučaju da se kandiduje za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima, kao i da se potvrdi saradnja sa… »

Delta siti bio evakuisan zbog lažne dojave o napadu

N1 Info 12.12.2017
Beogradski Delta siti bio je evakuisan, jer je MUP dobio anonimnu dojavu da će večeras biti izvršen napad na taj tržni centar. Nakon detaljnog pregleda kontardiverzionih ekipa utvrđeno da je dojava bila lažna i da nema opasnosti, pa su vrata ponovo… »

Trećina korisnika interneta su deca i mlađi od 18 godina

N1 Info 12.12.2017
Trećinu korisnika interneta u svetu čine deca i adolescenti mlađi od 18 godina, a premalo je učinjeno da se zaštite od rizika u digitalnom svetu i da im se poveća pristup bezbednim onlajn sadržajima, navodi se u izveštaju Unicefa. Najaktivniju… »

Izetbegović: Ne lome se koplja po pitanju priznanja Kosova

N1 Info 12.12.2017
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da Kosovo ne može biti priznato dok za takvu odluku ne bude konsenzusa u Predsedništvu BiH. "Nikakva se koplja ne lome na pitanju priznanja Kosova. Tog priznanja ne može biti dok za… »

Šutanovac i Janković vratili nagradu "Najevropljanin"

N1 Info 12.12.2017
Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke, vratio je nagradu "Najevropljanin", koju je dobio 2010. godine za uspešno sprovedenu reformu Vojske Srbije, i naveo da ne želi da učestvuje u "manipulisanju evropskim vrednosima" u trenutku kada EU ima… »