Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 12.12.2017

Francuska zabranjuje mobilne telefone u školama

Novi magazin 12.12.2017
Vlada Francuske objavila je da će od početka sledeće školske godine zabraniti učenicima osnovnih i srednjih škola korišćenje mobilnih telefona. Deci će biti dozvoljeno da mobilne telefone donesu u školu, ali im neće biti dozvoljeno da ih… »

Hongkonški student pobednik takmičenja u neradu

Novi magazin 12.12.2017
Student iz Hongkonga Čan Kaj-ho pobednik je takmičenja u neradu održanom u Tajpeju. Neobično takmičenje je održano u centralnom gradskom parku. Učesnici su morali da 90 minuta sede na jednom mestu ne radeći apsolutno ništa, piše kineski list… »

Trećinu korisnika interneta su deca i mlađi od 18 godina

Novi magazin 12.12.2017
Trećinu korisnika interneta u svetu čine deca i adolescenti mlađi od 18 godina, a premalo je učinjeno da se zaštite od rizika u digitalnom svetu i da im se poveća pristup bezbednim onlajn sadržajima, navodi se u izvještaju Unicefa, koji je… »

Merijam-Vebster: Reč godine je feminizam

Novi magazin 12.12.2017
Reč "feminizam" je reč godine 2017. po izboru američkog rečnika Merijam-Vebster (Merriam-Webster). U 2017. godini pretraga reči "feminizam" povećana je za 70 odsto na sajtu Merriam-Webster.com u odnosu na prethodnu godinu i u više navrata je… »

Božićne zvezde otrovne za mačke

Novi magazin 12.12.2017
U otrovne biljke po mace, spada između ostalog i sve popularnija Božićna zvezda ili poinsetia. Koliko god ona lepo izgledala kao ukras za Novu godinu, ova biljka i nije tako preporučljiva za vlasnike mačaka. U otrovne biljke po mace, spada između… »

Masnoće koje bi trebalo jesti češće

Novi magazin 12.12.2017
Iako su bogate masnoćama, ove namirnice trebalo bi konzumirati češće. Slanina Visokokvalitetna slanina koja je dobijena od organski uzgojenog mesa puna je kolina, koji se pokazao kao saveznik u borbi protiv Alćajmerove bolesti i nekih drugih… »

Indija zabranila televizijske reklame za kondome tokom dana

Novi magazin 12.12.2017
Indijske vlasti zabranile su reklame za kondome na televiziji tokom dana, uz ocenu da su neke od njih s "vulgarnim sadržajem" i da deca treba da budu od toga zaštićena. Ministarstvo za informisanje i difuziju naložilo je grupi od 900 televizijskih… »

Roskosmos: Gubitak satelita zbog pogrešnog algoritma navigacije

Novi magazin 12.12.2017
Gubitak satelita koji je lansiran krajem novembra sa kosmodroma Vastočni, uzrokovan je pogrešnim proračunom navigacije, saopštila je danas ruska svemirska agencija Roskosmos. Rusija je 28. novembra izgubila kontakt sa satelitom koji je lansiran… »