Izvor: OK radio arhiva vesti 12.12.2017

Niš: Hapšenja zbog malverzacija u Vojnoj bolnici

OK radio 12.12.2017
Zbog zloupotrebe službenog položaja priveden je jedan pripadnik Ministarstva odbrane iz niške Vojne bolnice, piše u saopšenju Ministarstva, kao i dva civila iz Niša zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica. Ministarstvo odbrane u saopštenju… »

Šutanovac vratio "Najevropljanina"

OK radio 12.12.2017
BEOGRAD - Dragan Šutanovac predsednik Demokratske stranke vratio je nagradu "Najevropljanin", koju je dobio u 2010. godini za uspešno sprovedenu reformu Vojske Srbije, i naveo da ne želi da učestvuje u "manipulisanju evropskim vrednostima" u trenutku… »

Oprez: Počela nedelja alkotestova

OK radio 12.12.2017
Pripadnici saobraćajne policije sprovešće, u periodu od 11. do 17. decembra, akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštila je Policijska uprava u Vranju. Ova akcija… »

Fakulteti most između Srbije i Republike Srpske

OK radio 12.12.2017
Sporazum o saradnji između Pedagoškog fakulteta u Vranju, Univerziteta u Nišu i Filozofskog fakulteta sa Pala, Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisan je u cilju ostvarivanja boljih rezultata u domenu naučno - istraživačke delatnosti… »

Uprkos protivljenju Trampa: Transrodne osobe mogu u vojsku (video)

OK radio 12.12.2017
VAŠINGTON - Transrodnim osobama biće dozvoljeno da se pridruže američkoj vojsci od 1. januara, saopštio je danas Pentagon posle zahteva predsednika Donalda Trampa da se zabrani regrutovanje a transrodnih osoba. Predsednik SAD je ranije ove godine… »

Foto radionica: I Vranje ispod šminke

OK radio 12.12.2017
„Belgrade Raw“, neprofitno udruženje fotografa iz Beograda ovog vikenda u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju organizuje radionicu za sve koji fotografijom beleže život grada. - Ako fotografišete svoj grad, prolaznike, prijatelje i… »

Drvo ljudskih prava: Seks, igrice i veće penzije

OK radio 12.12.2017
Povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i globalne Narandžaste kampanje UN, Odbor za ljudska prava Vranje – SOS telefon Vranje u saradnji sa Centrom E8, organizovao je u centru… »

Sindikat GU: Nismo zadovoljni novom sistematizacijom

OK radio 12.12.2017
Članovi Samostalnog sindikata Gradske uprave u Vranju nisu zadovoljni ponuđenom sistematizacijom, po kojoj se gase dva dosadašnja odseka. Jelena Janković, predsednica sindikata u GU, kaže da po osnovu novog predloga sistematizacije, 16 ljudi ostaje… »

Nasilje u porodici svakodnevna pojava

OK radio 12.12.2017
U perodu od januara do novembra ove godine evidentirano je 136 krivičnih dela nasilje u porodici, na području koje pokriva Policijska uprava Vranje. U istom periodu prošle godine zabeleženo je 157 slučajeva. U okviru svetske globalne kampanje 16 dana… »

Vukašin Obradović ovogodišnji Vitez poziva

OK radio 12.12.2017
Vranje - Vukašin Obradović, vlasnik i glavni i odgovorni urednik nedavno ugašenog nedeljnika „Vranjske“, jedan je od dobitnika nagrade „Vitez poziva“ za 2017. godinu. Nagrade "Vitez poziva" za 2017. godinu uručene su u nedelju na svečanosti u… »