Izvor: Politika/Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Kitarović neće oduzeti odlikovanja Praljku

Politika 12.12.2017
BJELOVAR – Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Bjelovaru da neće oduzeti odlikovanja Slobodanu Praljku, jer ih je on, kako je navela, dobio za odbranu od „velikosrpske agresije”. Praljak je poslednjom optužnicom… »

Crnogorski jezik međunarodno priznat

Politika 12.12.2017
PODGORICA – Komitet Kongresne biblioteke iz Vašingtona priznao je crnogorski jezik i Crna Gora je dobila međunarodni kod za jezik, saopšteno je iz Nacionalne biblioteke Crne Gore. Biblioteka „Đurđe Crnojević” je pre devet godina zatražila… »

Orić oslobođen na osnovu nepostojećeg iskaza

Politika 12.12.2017
Tužilaštvo BiH bi, prenose mediji, moglo tražiti ukidanje presude ratnom komandantu Armije RBiH za ubistvo tri srpska zarobljenika. Od našeg dopisnika Sarajevo – Odmah nakon što je na internet stranici Suda BiH objavljen pisani otpravak… »

Izetbegović: Kosovo ne može biti priznato bez konsenzusa u Predsedništvu BiH

Politika 12.12.2017
SARAJEVO- Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da Kosovo ne može biti priznato dok za takvu odluku ne bude konsenzusa u Predsedništvu BiH. „Nikakva se koplja ne lome na pitanju priznanja Kosova. Tog priznanja ne može… »

Đukanović: Rusiji ne dugujem ništa

Politika 12.12.2017
Predsednik DPS-a požalio se na „obnovljeni paternalizam” Srbije prema svojim sunarodnicima u regionu, ocenivši da Srbi u Crnoj Gori ne mogu biti dijaspora. Od našeg stalnog dopisnika Podgorica – Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS)… »