Izvor: Pravda arhiva vesti 12.12.2017

Ovo je danas udarna vest u Rusiji: Konačno su sleteli, cela zemlja slavi! (video)

Pravda 12.12.2017
Većina ruskih trupa koje su izvodile antiterorističke operacije u Siriji, uključujući i strateške bombardere Tu-22 i avione tipa (avaks) Bariev A-50, počele su da pristižu u Rusiju nakon što su imali odlučujuću ulogu u pobedi nad Islamskom… »

Amnesti teško optužuje! EU je saučesnik u zlostavljanju migranata u Libiji

Pravda 12.12.2017
Zemlje članice Evropske unije su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" u poslednjem izveštaju. U najnovijem izveštaju ova organizacija optužuje EU da zatvara oči pred… »

Jovanović: Poglavlje 30. obavezaće Srbiju da uvede sankcije Rusiji (video)

Pravda 12.12.2017
„Poglavlje 30 u pregovorima Srbije i Evropske unije podrazumeva da Srbija obezbedi slobodan promet genetski modifikovanih proizvoda i da raskine sve sporazume o slobodnoj trgovini sa zemljama koje nisu članice EU, među kojima je najvažniji sporazum o… »

Čim su Rusi otišli: Teroristi se ujedinjuju u Siriji, kreće ofanziva!

Pravda 12.12.2017
Veće sirijske terorističke grupe „Hajat Tahrir aš Šam“, „Ahrar aš Šam“ i druge ujedinile su se pod imenom „Džejš el Fath“ i nameravaju da nakon povlačenja ruske vojske iz Sirije pređu u ofanzivu u provinciji Idlib. Vest o povlačenju… »

Iznenadni udar ID na zapadnoj strani Eufrata: Teroristi napali nekoliko sela, zarobili vojnike saa (mapa)

Pravda 12.12.2017
Teroristička organizacija Islamska država izvela je danas iznenadni kontranapad na zapadnoj obali Eufrata i uspela da uđe u nekoliko sela koja su bila pod kontrolom Sirijske arapske armije. Teroristi tvrde da su napali sela Salihijah, Jala, Saijal… »

Kim DžONG UN sprema stravu i užas: Ovo oružje je katastrofalno u svakom pogledu!

Pravda 12.12.2017
Pet meseci pošto je Pjongjang obavio svoju prvu raketnu probu 2006, ameriki obaveštajci su obavestili Kongres da Severna Koreja radi na još opasnijem oružju. Saradnici Kim Džong Una su nabavili uzorke malih boginja i antraksa, ali im je nedostajao… »

Huti zbrisali saudijski konvoj: Vozila u plamenu, pobijeni vojnici, Huti slave pobedu (video)

Pravda 12.12.2017
Borci pokreta Huti napali su konvoj saudijske koalicije severno od luke Moka i naneli neprijatelju teške gubitke. U napadu je uništeno šest vojnih vozila, a ubijeno je 10 vojnika saudijske koalicije. Reč je o pokušaju Huta da zaustave saudijsku… »

Brnabić obećava: Bolji život 2018. godine

Pravda 12.12.2017
Premijer Ana Brnabić kaže da će građani Srbije živeti bolje u 2018. godini i ističe da je sigurna da svi građani, koji objektivno posmatraju stvari, vide napredak u svakom segmentu društva. Dodala je da se nada će naredne godine stopa… »

Bliži se Noć knjige: Idealna prilika za sve ljubitelje pisane reči!

Pravda 12.12.2017
Nedelja pred nama doneće radost svim ljubiteljima pisane reči. U petak, 15. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se sedamnaesta regionalna manifestacija Noć knjige. Ovo će biti još jedna prilika… »

Rusi evakušu ambasadu: Saudijci spremaju ofanzivu na neprijateljsku prestonicu, haos se širim zemljom (video/mapa)

Pravda 12.12.2017
Rusija je dana evakuisala svoje diplomate iz Jemena, a poslovi ambasade će se primvremeno obavljati u Rijadu. Odluka Moskve doneta je zbog sve teže situacije u Sani nakon ubistva predsednika Abdulaha Saleha, pojačanog bombardovanja grada od strane… »