Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 12.12.2017

Ovo je danas udarna vest u Rusiji: Konačno su sleteli, cela zemlja slavi! (video)

Pravda 12.12.2017
Većina ruskih trupa koje su izvodile antiterorističke operacije u Siriji, uključujući i strateške bombardere Tu-22 i avione tipa (avaks) Bariev A-50, počele su da pristižu u Rusiju nakon što su imali odlučujuću ulogu u pobedi nad Islamskom… »

Amnesti teško optužuje! EU je saučesnik u zlostavljanju migranata u Libiji

Pravda 12.12.2017
Zemlje članice Evropske unije su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" u poslednjem izveštaju. U najnovijem izveštaju ova organizacija optužuje EU da zatvara oči pred… »

Čim su Rusi otišli: Teroristi se ujedinjuju u Siriji, kreće ofanziva!

Pravda 12.12.2017
Veće sirijske terorističke grupe „Hajat Tahrir aš Šam“, „Ahrar aš Šam“ i druge ujedinile su se pod imenom „Džejš el Fath“ i nameravaju da nakon povlačenja ruske vojske iz Sirije pređu u ofanzivu u provinciji Idlib. Vest o povlačenju… »

Iznenadni udar ID na zapadnoj strani Eufrata: Teroristi napali nekoliko sela, zarobili vojnike saa (mapa)

Pravda 12.12.2017
Teroristička organizacija Islamska država izvela je danas iznenadni kontranapad na zapadnoj obali Eufrata i uspela da uđe u nekoliko sela koja su bila pod kontrolom Sirijske arapske armije. Teroristi tvrde da su napali sela Salihijah, Jala, Saijal… »

Kim DžONG UN sprema stravu i užas: Ovo oružje je katastrofalno u svakom pogledu!

Pravda 12.12.2017
Pet meseci pošto je Pjongjang obavio svoju prvu raketnu probu 2006, ameriki obaveštajci su obavestili Kongres da Severna Koreja radi na još opasnijem oružju. Saradnici Kim Džong Una su nabavili uzorke malih boginja i antraksa, ali im je nedostajao… »

Huti zbrisali saudijski konvoj: Vozila u plamenu, pobijeni vojnici, Huti slave pobedu (video)

Pravda 12.12.2017
Borci pokreta Huti napali su konvoj saudijske koalicije severno od luke Moka i naneli neprijatelju teške gubitke. U napadu je uništeno šest vojnih vozila, a ubijeno je 10 vojnika saudijske koalicije. Reč je o pokušaju Huta da zaustave saudijsku… »

Vakcinacija svih rusa: Moskva neće dozvoliti terorističke napade biološkim oružjem!

Pravda 12.12.2017
Zamenik ministra zdravlja potvrdio je da Moskva planira da od 2020. besplatno vakciniše kompletnu populaciju od rota virusa, uključujući tu i pripadnike ruske armije. Sledeće godine u Rusiji će biti Svetsko prvenstvo u fudbalu, a jedna od pretnji su… »

Ameri škripe zubima: Putin iz Ankare: Ako se u Siriji pojavi novo žarište terorizma – uništićemo ga!

Pravda 12.12.2017
Vladimir Putin je u Ankari, gde se sreo sa Redžepom Tajipom Erdoganom, upozorio da će ruska armija u Siriji obnoviti ratna dejstva ukoliko se u toj zemlji ponovo pojavi kakvo terorističko žarište. Pritom je ponovio da Moskva, Ankara i Teheran sada… »

Tri tenkovske divizije nadiru ka idlibu: Rusi pojačali bombardovanje, počela odlučujuća bitka za sever Sirije

Pravda 12.12.2017
Tri tenkovske divizije Sirijske arapske armije napale su danas položaje terorista Hadžat Tahrir al Šama i kreću se ka vojnoj bazi Abu Dali na granici provincija Idlib i Hama. U njihovom naletu oslobođen je gradić Zahra i istoimeno brdo. U ofanzivi… »