Izvor: RTS arhiva vesti 12.12.2017

Nova tehnologija i novac za borbu protiv klimatskih promena

RTS 12.12.2017
Svetski lideri, investicioni fondovi i energetski magnati obećali su, na samitu o klimatskim promenama u Parizu, da će uložiti još novca i primeniti novu tehnologiju kako bi usporili globalno zagrevanje. U Parizu se okupilo više od 50 šefova država… »

Polemika o vojsci, Martinović i Milojičić o tome radi li Šutanovac u "Jugoimportu"

RTS 12.12.2017
Skupština Srbije završila je večeras rad, a raspravu o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu nastaviće sutra. Današnju sednicu obeležilo je javljanje poslanika po povredama Poslovnika, pa su tako predsedavajućem merili koliko je kome… »

Vulin: Zaev nije održao reč

RTS 12.12.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč. Aleksandar Vulin je reagovao na odgovor… »

Vučić za RTS: Makron uživa ogroman ugled, očekujem da stvorimo uslove za njegovu posetu

RTS 12.12.2017
Učešće na samitu o klimi predsednik Srbije vidi kao priliku da se sastane sa francuskim predsednikom, koji je, ocenjuje, u ovom trenutku jedan od dve najvažnije političke figure u Evropi i uticajan u svetu. Važnost sastanka važna je i za evropski… »

Dačić: Srbija je, uz Crnu Goru, lider u procesu pristupanja EU

RTS 12.12.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je u Briselu da je prvi strateški spoljnopolitički prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, te da su stoga legitimna očekivanja zvaničnog Beograda da će najavljena… »

SAD: Ne primećujemo povlačenje Rusa iz Sirije

RTS 12.12.2017
SAD su saopštile da nisu zapazile nikakvo značajno povlačenje ruskih borbenih trupa iz Sirije, uprkos tome što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio da će doći do povlačenja. "Nije bilo značajnog smanjenja broja vojnika nakon objave Rusije da… »

Amnesti: EU saučesnik u zlostavljanju migranata u Libiji

RTS 12.12.2017
Zemlje članice Evropske unije su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" u poslednjem izveštaju. U najnovijem izveštaju ova organizacija optužuje EU da zatvara oči pred… »

Grabar Kitarović: Bez oduzimanja odlikovanja generalima

RTS 12.12.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da neće oduzeti odlikovanja generalima koji su osuđeni za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. Kolinda Grabar Kitarović je rekla da su "ti ljudi dobili odličja za odbranu od velikosrpske… »

Zloupotreba službenog položaja u niškoj Vojnoj bolnici

RTS 12.12.2017
U zajedničkoj akciji Vojne policije, Vojnobezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa Zdravstvenom inspekcijom, privedene su tri osobe zbog osnova sumnje da su počinile više krivičnih… »

Otvoren Državni data centar – "srce i duša" telekomunikacija

RTS 12.12.2017
Prvi "Državni data centar" otvoren je u Beogradu, a u njemu će biti smeštena ključna informaciono-komunikaciona infrastruktura države, odnosno "srce i duša" srpskih telekomunikacija i informacionih tehnologija. Premijerka Ana Brnabić istakla je da… »