Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Grabar Kitarović: Bez oduzimanja odlikovanja generalima

RTS 12.12.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da neće oduzeti odlikovanja generalima koji su osuđeni za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. Kolinda Grabar Kitarović je rekla da su "ti ljudi dobili odličja za odbranu od velikosrpske… »

Vašington priznao crnogorski jezik, međunarodni kod biće CNR

RTS 12.12.2017
Crna Gora je dobila međunarodni kod za crnogorski jezik u okviru ISO međunarodnog standarda, saopštio je na konferenciji za novinare direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" Bogić Rakočević. Oznaka za crnogorski jezik biće CNR… »

BiH, vetar srušio minaret na džamiji

RTS 12.12.2017
Jak vetar u Tešnju, u Zeničko-dobojskom kantonu BiH, srušio je minaret džamije u tom mestu, pritom niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta na tom verskom objektu i nekoliko obližnjih. Kantonalni MUP je potvrdio da je minaret… »

Tužilaštvo BiH: Zabrana napuštanja BiH za Jahića

RTS 12.12.2017
Bosanskohercegovačko tužilaštvo je najavilo da će danas dostaviti sudu zahtev za određivanje posebnih mera zabrane za uhapšenog atašea Ambasade BiH u Holandiji i pukovnika Oružanih snaga BiH, Enisa Jahića, koji se sumnjiči da je počinio ratni… »

EK pozdravlja odluku DF-a da se vrati u parlament

RTS 12.12.2017
Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič saopštila je da Brisel pozdravlja odluku opozicionog Demokratskog fronta da se vrati u Skupštinu, koju celokupna crnogorska ozicija bojkotuje od vanednih parlamentarnih izbora, 15. oktobra prošle godine… »

Eksplozija gasne stanice u Austriji – jedan mrtav, 18 povređenih

RTS 12.12.2017
Jedna osoba je u eksploziji gasne stanice u Baumgartenu zadobila povrede opasne po život od kojih je preminula. Povrede zadobilo još 18 osoba. Prema rečima Sonje Kelner iz Crvenog Krsta Donje Austrije još 18 osoba je zadobilo povrede, od kojih je… »

Mediji: Hrvatska odala poštu ratnom zločincu

RTS 12.12.2017
Poslednja haška presuda, samoubistvo ratnog zločinca Slobodana Praljka u sudnici tribunala, komemoracija koju je tim povodom organizovao Hrvatski generalski zbor u dvorani "Lisinski" u Zagrebu i prisustvo predstavnika vlasti na tom događaju - novi su… »