Izvor: RTV arhiva vesti 12.12.2017

Pariz: Samit svetskih lidera, uz jake mere bezbednosti

RTV 12.12.2017
PARIZ - U Parizu se danas okupilo više od 50 šefova država i vlada kako bi prisustvovali Samitu o klimatskim promenama, na kome se očekuje novi podsticaj borbi protiv globalnog zagrevanja. Samit obezbeđuje oko 3.100 pripadnika obezbeđenja. Kako… »

Skupština završila rad, i sutra o amandmanima

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Skupština Srbije završila je večeras rad, a raspravu o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu nastaviće sutra. Poslanici će sutra treći dan raspravljati o amandmanima, a večeras su razmotrili 207 amandmana na izmene Zakona o… »

Makron dočekao Vučića - poseta Srbiji pre leta sledeće godine

RTV 12.12.2017
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji dve zemlje. Makron je srpskog kolegu dočekao sa "mon ami… »

Makedonski premijer Zaev nije održao reč

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, podovom izjave makedonskog premijera, Zorana Zaeva, da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima" da makedonski premijer nije održao reč. Vulin je reagovao na… »

Dačić: Neprihvatljiva strategija proširenja "ceo region u jednom paketu"

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da je iz Saveta EU poslata pozitivna poruka kada je reč o politici proširenja. Dačić kaže da se na sastanku ministra zemlja EU i ministara iz zemalja kandidata za članstvo… »

Šojgu: Deo ruskog kontingenta već se vraća iz Sirije

RTV 12.12.2017
MOSKVA - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su određeni elementi ruskog vojnog kontingenta u Siriji već započeli povratak u Rusiju, javila je ruska agencija RIA Novosti, a prenosi Rojters. Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je u… »

Eksplozija na gasnom čvorištu u Austriji, prekid isporuka Italiji i još nekim zemljama

RTV 12.12.2017
BEČ/KIJEV - Nakon današnje eksplozije u gasnom čvorištu Baumgarten prekinute su do daljnjeg isporuke gasa ka jugu i jugoistoku Evrope, saopštila je kompanija "Gas Connect Austria", koja upravlja ovim postrojenjem. Iz Austrije je prekinut dalji… »

Šutanovac posle šest godina vratio "Najevropljanina"

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Dragan Šutanovac predsednik Demokratske stranke vratio je nagradu "Najevropljanin", koju je dobio u 2010. godini za uspešno sprovedenu reformu Vojske Srbije, i naveo da ne želi da učestvuje u "manipulisanju evropskim vrednostima" u trenutku… »

Amnesti: EU saučesnik u zlostavljanju migranata u Libiji

RTV 12.12.2017
LONDON - Zemlje članice Evropske unije su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" (AI) u danas objavljenom izveštaju. AI u najnovijem izveštaju optužuje EU da zatvara oči… »

Troje uhapšeno zbog zoupotreba u niškoj vojnoj bolnici

RTV 12.12.2017
NIŠ - U zajedničkoj akciji Vojne policije, Vojnobezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa Zdravstvenom inspekcijom, privedene su tri osobe zbog osnova sumnje da su počinile više… »