Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 12.12.2017

Bečej: Ukrao cigarete i kafu, pa zakopao

RTV 12.12.2017
BEČEJ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju uhapsili su K.R. (42), zbog osnovane sumnje da je učinio dva krivična dela teška krađa. Sumnja se da je, u Bačkom Petrovom Selu, provalio u prodavnicu i ukrao veću količinu cigareta i… »

Ko je odgovoran za smrt žene nakon transfuzije inficirane krvi?

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Porodica preminule žene iz Južnobačkog okruga koja je tokom ove godine zaražena virusom HIV-a putem transfuzije krvi, tražiće od nadležnih da se utvrde sve činjenice u vezi sa njenom infekcijom i smrću, ali i da se u slučaj uključi… »

Izložba "Želimir Žilnik: među ljudima"

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Izložba "Želimir Žilnik: među ljudima" biće otvorena 14. decembra u Galeriji likovne umetnosti - Poklon zbirci Rajka Mamuzića. Retrospektivna izložba, koja će trajati tokom decembra i januara, priređuje se povodom pet decenija… »

Pančevo: Skrnavili spomenike na Jevrejskom groblju

RTV 12.12.2017
PANČEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu pronašli su dvojicu maloletnika osumnjičenih da su izvršili krivično delo povreda groba. Sumnja se da su oni, tokom noći između 8. i 9. decembra ove godine, zajedno sa jednim detetom… »

Uhapšen jedan od učesnika tuče i pucnjave u Sremskoj Mitrovici

RTV 12.12.2017
SREMSKA MITROVICA - Sremskomitrovačka policija privela je jednog od osumnjičenih za teško ubistvo u pokušaju tokom tuče koja se dogodila u noći između nedelje i ponedeljka u jednom ugostiteljskom objektu u Sremskoj Mitrovici. Privedenom licu… »

Najboljima uručene nagrade Kapetan Miša Anastasijević

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - I ove godine stručni žiri odabrao je najbolje privrednike i društvene stvaraoce koji zaslužuju nagradu "Kapetan Miša Anastasijević". Nagrada se dodeljuje u okviru manifestacije "Put ka vrhu", čiji je cilj da podstiče preduzetništvo u… »

Konferencija o sprečavanju nasilja u porodici

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Zakon o sprečavanju nasilja u porodici primenjuje se bolje nego što se očekivalo, rečeno je na godišnjoj konferenciji Mreže "Život bez nasilja", u organizaciji Pokrajinskog zaštitnika građana. Konferencija se organizuje kako bi… »

Promocija knjige "Kongres Srba u Zagrebu 1945. godine"

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Gradska biblioteka u Novom Sadu promovisala je knjigu Momčila Diklića posvećenu kongresu Srba koji je održan u Zagrebu tokom septembra 1945. godine. Knjigu su objavili Institut za evropske studije i Udruženje Srba iz Hrvatske u Beogradu… »

Stepanovićevo bez pedijatra

RTV 12.12.2017
STEPANOVIĆEVO - U Stepanovićevu, selu nadomak Novog Sada od avgusta, u Domu zdravlja ne radi pedijatar. Roditelji su potpisivanjem peticije pokušali da utiču na to da se ponovo zaposli dečiji lekar, kako bi im se obezbedila dostupna i kvalitetna… »

Četiri decenije stvaralaštva vajara Lasla Silađija

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Poznati novosadski vajar Laslo Silađi uskoro će obeležiti četiri decenije od početka svog stvaralaštva. Na sreću, nije postao konobar kako je to njegov otac želeo, već vajar koji je našem gradu poklonio nebrojana dela. Šetajući… »